Kovač: „Osnovat ćemo Ministarstvo za Hrvate izvan domovine“

6

Gospić – U Gospiću je održana  proširena sjednica Predsjedništva Zajednice Kluba utemeljitelja HDZ-a   „dr. Franjo Tuđman“ kojoj su uz  članove Predsjedništva ZKU HDZ-a nazočili svi predsjednici Županijskih odbora  ZKU HDZ-a „dr. Franjo Tuđman „.

Nazočnima se obratio Darko Milinović predsjednik ŽO HDZ Ličko senjske županije koji je istaknuo zadovoljstvo što se proširena sjednica održava u Gospiću, te da je uvjeren da će ostvariti isti onakav, ako ne i bolji rezultat na izborima, jer je Ličko senjska županija jedina koja je osvojila preko 50 posto, Grad Gospić 60 posto i sve općine i gradovi su osvojili preko 50 posto mandata na zadnjim EU izborima.

Oglas

Milinović je iskoristio prigodu da upozna prošireno predsjedništvo i predsjednika kluba utemeljitelja HDZ-a „dr.Franjo Tuđman“ Milana Kovača sa trenutačnim političkim kretanjima u Županiji, kazavši da je HDZ okupio trenutačno sve što vrijedi na demokršćansko pravaškoj opciji u Ličko senjskoj županiji i da HDZ u Ličko senjskoj županiji po svim analizama i sam može dobiti izbore, ali da su stava da je njihova dodatna  težina  i snaga u okupljanju.

          milinovic1_prsa_25042013„u Ličko senjskoj županiji pet političkih stranaka(HDZ, HSS, HSP AS, HSP, HSU) koje pokrivaju demokršćansko pravaški blok pod istom je kapom, a poučeni  iskustvima iz prošlosti, okupili smo ove stranke i odrekli se svoga djela kolačića u korist drugih i to nam nije uopće bilo teško. Poruka SDP-u iz Ličko senjske županije je ne tražite pobjednike među gubitnicima jer HDZ je pobjednik  u ovome gradu i u ovoj županiji a  bit će pobjednik i na izborima 19.05..Pobjeda na lokalnim izborima bit će armiramni temelj za pobjedu i na parlamentarnim izborima, te putokaz SDP-u i koalicijskim partnerima silaska s vlasti,  jer u ovih godinu i pol dana pokazali su samo  kako se Hrvatska ne smije voditi“- kazao je Milinović.

Kada sam odlučio da u Gospiću održimo prvu, nakon konstituiranja sjednicu predsjedništva utemeljitelja, rekao sam da idemo tamo, u županiju koja poluči najbolje rezultate, na što mi je jedan kolega rekao, ako je to kriterij,  onda iz Like nećeš ni odlaziti, kazao je Milan Kovač predsjednik kluba utemeljitelja „dr.Franjo Tuđman“ , te dodao:

-„ HDZ je jedini jamac opstojnosti hrvatske države. Iako su nas pokušali uništiti, a to i dalje nastoje,  neće uspjeti. Na lokalnim izborima dokazat će mo im, kao što smo im dokazali na izborima za EU parlament da su sve njihove ankete obična laž, jer oni u tim anketama nastoje uvjeriti narod da je HDZ prošlost, da su to zastarjele, konzervativne, ustašoidne snage koje žele vratiti Hrvatsku u neku daleku prošlost. Mi utemeljitelji smo rekli dosta, rekli smo da najprije HDZ vraćamo kući, što znači izvornim načelima učenja dr. Franje Tuđmana, a to je pomirba hrvatskog naroda, ne pomirba ideologija, već pomirba hrvatskog čovijeka sa hrvatskim čovijekom, jedinstvo  domovinske i iseljene hrvatske i sinergija u borbi hrvatskog naroda RH i BiH da bi stvorili slobodnu državu i sačuvali konstituivnost i ravnopravnost braće i sestara u BiH, koji su ostavljeni na milost i nemilost dvama većinskim narodima u BiH. Matična država,koja je po ustavu dužna brinuti o hrvatima u BiH digla je ruke i pustila ih da sami biju svoju bitku, ali to mora prestati“ – kazao je Kovač.

Kovač je rekao da, ako je netko radio nepodopštine neka i odgovara, te da zato preko 200.000 poštenih i moralnih  članova HDZ-a ne mora snositi posljedice. HDZ će biti pobjednička stranka na lokalnim izborima a na parlamentarnim izborima bit će apsolutni pobjednici.

         

Milan Kovač
Milan Kovač

        „ molim Boga i nadam se da ćemo imatii 2/3 većinu u hrvatskom saboru, kao i 90-te kako bi mogli mjenjati Ustav, jer mi smo jedina država na svijetu u kojoj kad dođe strani državljanin nema se gdje položiti vijenac. Zaboravili su „Oltar domovine“,no mi će mo ga vratit, aktualna vlast ne da nezna vladati, nego bojim se i sve sam više u pravu da to namjerno radi. Žele napraviti kaos u hrvatskoj državi, i kao da to jedva čekaju, ali HDZ je jedina snaga koja to može spriječiti. Floskule koje slušamo svaki dan, investicije, otvaranje radnih mjesta, ma  to su i ptice na grani naučile. Nema bez iseljene hrvatske gospodarskog oporavka RH, u vani nas ima koliko i ovdje, zakon će mo donijeti o iseljenoj hrvatskoj na temeljima zakona Izraela, Irske, i zemalja koje su to već učinile, i osnovat ćemo Ministarstvo za Hrvate izvan domovine, neće biti samo ured na Markovom trgu gdje za svehrvatske probleme izvan hrvatske dobivaju 15 milijuna kuna godišnje, što je sramota. Hrvatski narod se više ne smije lagati“ – kazao je Milan Kovač.

Dražen Prša

HDZ
HDZ