Krade se ne smanjenom žestinom

Baš kada smo se uljuljali da je lopovija oko nas počela pajkiti, Policijska uprava ličko-senjska javlja nam o novi slučajevima.

-Tako su 65-godišnjak i 54-godišnjak, obojica iz Brinja zbog počinili kazneno djelo protupravne gradnje. Sumnjiče se da su bez prethodne ocjene prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu, u Letincu, općina Brinje, dogovorili probijanje prilazne ceste do Siničićšpilje u dužini od 113 metara, koje radove je izveo radnik 65-godišnjaka. A državu nitko ništa ne pita.

Nastavak ispod oglasa

-Gospićanin (50) počinio je kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u pokušaju. Još malo, pa bi i uspio.Sumnjiči se da je kao odgovorna osoba u jednom sportskom klubu u Gospiću putem izjave o prijeboju 16. siječnja 2015. godine prikazao nepostojeću obvezu između sebe i tog kluba u iznosu od 29 tisuća kuna, a koji iznos je kao fizička osoba uporabio za kupnju vozila koje je do tada bilo na korištenju u tom klubu, nakon čega je 28. siječnja 2015. godine bez znanja ostalih članova tijela kluba o stvarnoj kupovnoj cijeni navedenog vozila isto vozilo ponovno prodao tom sportskom klubu, čime je pokušao nanijeti materijalnu štetu klubu u iznosu ne manjem od 83 tisuće kuna.

-U razdoblju od 29. siječnja do 1. veljače 2016. godine u Senju, nepoznati počinitelj provalio je u poslovnicu jednog osiguranja iz koje nije ništa ukrao. Vjerojatno stoga što niti nije bilo što za mrknuti.

-Noću 31. siječnja/1. veljače 2016. godine u Novalji, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 39-godišnjaka iz Novalje iz koje je otuđio keramičke pločice i razni alat.

P. U./ L.O.