Kradi struju, švercaj klopu

Lopovi su se već usavršili na kakve sve načine mogu zaobići brave, sigurnosne sustave i zakonske obveze. Stručnjak iz Otočca (39) zaobišao je mjerni sat za el. struju. Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad likom kojega se sumnjiči da se dana „Bog te pitaj kada“ priključio na elektro-mrežu, ali prije električnog brojila i do 6. studenog 2015. godine, kada su ga ćopili da neovlašteno troši električnu energiju HEP-a. Za koliko je točno novca ovaj „strujić“ umanjio svoje mjesečne ili godišnje račune nikada se neće doznati.

Druga evidentirana lopovija dogodila se u Raduču, općina Lovinac, gdje nepoznati počinitelj provalio je u radni stroj u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Gospiću iz kojeg je otuđio (samo) 15 litara pogonskog goriva i akumulatore.

Nastavak ispod oglasa

U rubrici „Narušavanje javnog reda i mira“ opet se spominje Donji Lapac. Svako malo Policija javlja o tamošnjima svađama i galami pa ispada da je to dio Like s najviše galamdžija i svadljivaca. A što se tiče događaja na granici tu se jučer dogodila strašna stvar. Jedan je 72-godišnji penzić iz Pule pokušao je preko graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo prošvercati 6 kilograma suhomesnatih proizvoda, 6 kilograma svježeg sira, 11 kilograma vrhnja i 2 kilograma svježeg mesa, koje nije prijavio prije početka pregleda. Ili posjeduje hotel ili ima enormno veliku penziju za hrvatske prilike.

PU/LO.