Kradu i „lemoznu“ iz crkve

Protekli vikend je za policijske službenike Policijske uprave ličko-senjske bio u znaku obimnog posla. Ističemo samo ono najzanimljivije.
-Uhićen je i ispitan 34-godišnjak s područja Zagreba zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je 8./9. kolovoza prošle godine iz jedne trgovine u Novalji, iskoristivši nepažnju 56-godišnje vlasnice ukrao joj 16 tisuća kuna.
-„Pao“ je i 25-godišnjak s područja Senja. Sumnjiči se da je u razdoblju od 1. studenog 2015. godine do 1. ožujka 2016. godine u šumskom predjelu kod mjesta Veljuna Primorskog, grad Senj, posjekao i odvezao 4 stabla bukve, vlasništvo Hrvatskih šuma.
-U razdoblju od 3. do 16. travnja 2016. godine u mjestu Krasno, grad Senj, nepoznati počinitelj je nakon ulaska u crkvu provalio u kutije za milodare („lemuzna“) iz kojih je otuđio neutvrđeni novčani iznos.
-Najjači lopov ove garniture je u razdoblju od 13. do 18. ožujka 2016. godine kod mjesta Glavace, grad Otočac, posjekao i odvezao 91 stablo bukve, vlasništvo Hrvatskih šuma.

Protekloga vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice i Gospića. U njima je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede,a jedna lake tjelesne ozljede. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2), Gospića (1), Korenice (1) i Senja (1). Policija ističe prometnu nesreću koja se dogodila u subotu oko 22 sata, kod mjesta Korana, općina Plitvička Jezera. Nesreća se dogodila kada je 32-godišnjak iz Mukinja, upravljajući u alkoholiziranom stanju (1,09 g/kg) osobnim automobilom gospićke registracijske oznake, iz smjera Plitvičkih Jezera u smjeru Slunja, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad automobilom, udario u zaštitnu metalnu ogradu, a potom u prometni znak opasnosti od kojeg se odbio i sletio u provaliju.
Vozač je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Karlovcu.

Nastavak ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu kod 24-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,81 g/kg).

Već smo javljali o tragediji u kojoj je u Ribniku od eksplozije mine PROM 1 poginuo pirotehničar, dok su dvojica ozlijeđena. Istoga dana, tek koji kilometar od mjesta tragedije, jedan je mještanin prilikom obrađivanja svoje njive pronašao jednu izgorjelu tromblonsku osvjetljavajuću minu M-62, koja je zaostala iz Domovinskog rata. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske su navedeno minsko-eksplozivno sredstvo izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

P. U./ L. O.