Kreće energetska obnova sportske dvorane u Senju vrijedna 1,2 milijuna eura

0

Sportska dvorana “Robert Barbić Beli” u Senju uskoro će proći kroz temeljitu energetsku obnovu zahvaljujući financijskoj injekciji od 1,2 milijuna eura koju osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ugovor o financiranju uručen je gradonačelniku Jurici Tomljanoviću. Ukupni troškovi obnove iznose 1,440 milijuna eura, a razlika će se pokriti iz gradskog proračuna.

Obnova će obuhvatiti niz radova: od energetske sanacije, preko zamjene fasade, stolarije i parketa, do instalacije nove rasvjete. Također, planira se instalacija dizalice topline za grijanje i hlađenje te kompletna rekonstrukcija krova. Na krovu dvorane postavit će se fotonaponski paneli za proizvodnju električne energije, a dodatno će se ugraditi solarni paneli za dogrijavanje vode.

Oglas

U okviru projekta, predviđena je i obnova svlačionica za rukometni i nogometni klub, čija obnova iznosi oko 290 tisuća eura, dok će sanitarni čvor za gledatelje, koji košta 70 tisuća eura, financirati Grad Senj i senjsko Komunalno društvo. Natječaj za energetsku obnovu bit će raspisan u travnju, a radovi na svlačionicama započet će iduće godine.

Gradonačelnik Tomljanović izrazio je zadovoljstvo projektom, naglasivši da će dvorana u iduće dvije godine biti u potpunosti obnovljena. Dvorana se koristi svakodnevno, od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, pružajući prostor za treninge osnovnoškolaca, nogometaša, rukometaša i rekreativaca.

Voditelj organizacijske jedinice Sportski objekti, Nikola Čupić, istaknuo je da je obnova dvorane nužna zbog brojnih problema kao što su prokišnjavanje, neadekvatna rasvjeta i dotrajali parket. “Ovim radovima dvorana će biti funkcionalnija i omogućit će razvoj sportskog turizma, naročito tijekom ljetnih i zimskih školskih praznika”, dodao je Čupić.

Ovom obnovom, nakon 30 godina, senjska sportska dvorana “Robert Barbić Beli” bit će spremna zadovoljiti sve zahtjeve modernog sporta i obrazovanja, na radost svojih mnogobrojnih korisnika.

L.O.