Kvalitetom rada rukometni klub „Gospić“ postaje magnet za mlade talente

Rukometni klub “Gospić” već godinama ima jasan cilj – privući mlade talentirane igrače iz Gospića i okolnih mjesta. U novoj sezoni 2023./2024. ta vizija postaje stvarnost zahvaljujući odličnom radu kluba i trenera, te izuzetnim rezultatima koje su postigli u prethodnim godinama.

Napredak kluba nije prošao nezapaženo među roditeljima i prijateljskim klubovima. Naime, nova pojačanja dolaze iz okolnih rukometnih klubova, kao što su MRK Arba Rab i ŽRK Senia. Nikola Matušan, talentirani vanjski igrač iz MRK Arba Rab, najnovije je pojačanje koje je donijelo dodatnu snagu ekipi. Također, Lara Dumičić i Dorotea Faflja iz RK Rab i Lorena Drakulić iz ŽRK Senia upisale su srednje škole u Gospiću kako bi se priključile ovom ambicioznom projektu.

Nastavak ispod oglasa

Posebno je zanimljiv napredak Škole rukometa u Udbini koja je ove godine po prvi puta pokazala konkretne rezultate. Mlade igračice Matea Gučanin, Tena Šubarić i Lea Dejanović iz Udabine odlučile su također upisati srednje škole u Gospiću i postati integralni dio ekipe.

Osim privlačenja talentiranih igrača iz drugih klubova, Rukometni klub „Gospić“ uspio je zadržati i domaće talente. Ukupno 18 mladih igrača, koji su godinama trenirali u Gospiću, odlučili su nastaviti svoje obrazovanje i sportsku karijeru u svom rodnom gradu.

Sve u svemu, dugogodišnji napori kluba, trenera i uprave urodili su plodom, privučenim novim talentima i zadržavanjem starih, što je dobar pokazatelj kako klub ozbiljno radi na stvaranju mladih i perspektivnih rukometaša i rukometašica.

Ova sezona je svjedok velikih ostvarenja i daje veliku obvezu i odgovornost klubu da u budućnosti bude još bolji, uporniji i motiviraniji. Iz kluba navode kako velika hvala ide klubovima prijateljima i roditeljima na bezuvjetnom povjerenju koje je ključan faktor ovakvog uspjeha.

L.O.