Lako je napraviti vrhunski sir, ali ga je teže naplatiti!

0

Među gospodarskim subjektima  koji stvaraju nova dobra u Otočcu treba svakako istaknuti siranu „Eko-Gacka“  vlasništvo Mije Oreškovića. Kvalitetno mlijeko s pašnjaka Gacke doline i okolice glavna je predispozicija za vrhunske mliječne proizvode. Sir škripavac, polutvrdi sir, kravlja skuta, ribanac i  lička basa iz sirane „Eko-Gacka“ odavno su  prepoznati po kvaliteti i lako su pronašli kupce. Kao i u svakom poslu problema ima, ali uporni Mijo gura naprijed i ne predaje se olako.

-Mjesečno preradimo od 17 do 20 tisuća litara mlijeka. S obzirom na čistoću okoliša u ovom dijelu Like svi  naši proizvodi zadovoljavaju najviše ekološke standarde. Ono što najviše muči hrvatske sirane jest naplata isporučene robe. Dok se neki drže Ugovora i plaćaju isporučenu robu u roku od 60 dana, drugi plaćaju doslovno kada im padne na pamet. Zanimljivo je da se među takvim neozbiljnijim dužnicima nalaze uglavnom veći trgovački lanci, dakle subjekti kojima plaćanje ne bi trebalo stvarati probleme, rekao nam je Mijom Orešković, razvojačeni hrvatski branitelj koji je sa svojom obitelji u Otočcu  pokrenuo OPG i malu, ali vrlo priznatu siranu.

Oglas

M.S.