Ličanin budući predsjednik države ?!

Već se uveliko počelo kalkulirati sa pojedinim mogućnostima ali i imenima oko predsjedničkih izbora 2014. godine. Njima, i na njih će zasigurno uveliko pridonijeti i lokalni izbori, za koje se itekako slažu kockice mozaika u već sada većini politički formiranih izbornih stožera.

Da li je HDZ napokon pronašao, iskopao, jedno kompletno i kvalitetno političko ime koje bi moglo bez putra na glavi predstavljati tu stranku u pravome svijetlu ali i državu, mogli bi uskoro saznati preko lansirane priče iz vrha HDZ-a, po kojoj navodno predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nekadašnjoj ministrici i veleposlanici Kolindi Grabar Kitarović nudi mogućnost da bude HDZ-ov kandidat za predsjednika države na izborima koji će se održati 2014. godine. I da tu priči ne bude kraj, u igru je oko budućeg kandidata izronilo još jedno ime, za sada prekriveno velom tajnosti, ni manje ni više nego iz Ličko senjskog HDZ-a.

Nastavak ispod oglasa

Naime, iduće godine Kolindi Garbar Kitarović istječe mandat pomoćnice glavnog tajnika NATO-a, no nije poznato da li je ta, za sada još uvijek, u pravom smislu riječi „dama u politici“ spremna prihvatiti ponudu nakon svega što je ostalo i što ima u HDZ-u.

Ako pokušamo složiti listu i na papir staviti sva imena sadašnjih HDZ-ovaca, koje bi ime mogli izvući, koju bi osobu mogli podržati za HDZ-ovog kandidata za predsjednika države?!

Ja, nemam ideju. No, kao iznimno obrazovana, sposobna, Kolinda Grabar Kitarović, koja govori nekoliko stranih jezika i ima razgranate veze svuda po svijetu, sa velikim političko diplomatskim iskustvom zasigurno da bi „razbistrila mutne vode“ oko i u HDZ-u, a potom možda i u državi.

Bivša hrvatska veleposlanica, zasigurno da uživa značajan ugled u diplomatskim krugovima i za razliku od svog prethodnika u Washingtonu Nevena Jurice, koji je kapom i šakom u New Yorku nemilosrdno trošio novac namijenjen diplomaciji za osobne potrebe, peglao kartice, podizao gotovinu i kupovao odjeću bez opravdanog razloga. Sumnja se da je nenamjenskim trošenjem oštetio državu za najmanje 700 tisuća kuna. Mediji tvrde da je nakon odlaska iz veleposlanstva u Australiji ostavio dugove, a proračunski novac navodno je već tada trošio na darove, noćenja, ručkove i večere raznih delegacija..

Kolinda Grabar Kitarović takvih mrlja nema, osim jedne „male“, kada joj je suprug službenim autom vozio djecu u školu.

Osim Kolinde Grabar Kitarović, „Lika online“ iz izvora bliskih vrhu HDZ-a doznaje da se razmišlja o još jednom kandidatu za HDZ-ovog predsjednika države, i to osobi iz Ličko senjske županije. Iako je nama naš izvor otkrio ime, zamolio je da ipak do daljnjeg ostane u tajnosti. Doznajemo da ta osoba ne vuče repove sumnji i da ima čistu političku prošlost, koju podržavaju sve političke opcije unutar HDZ-a. Umjereni je političar koji se ne oslanja ni na jednu frakciju unutar HDZ-a i slovi kao iznimno sposobna i stručna osoba koja se do sada nije politički, ali ni na koji drugi način proklamirala ili javno isticala. Upitnim tek ostaje zašto se u tajnosti drži ime ličanina koji bi mogao postati budući predsjednik države, i da li će iza njegovog imena čvrsto stati sadašnje i buduće političko rukovodstvo ličkog HDZ-a.

Dražen Prša