Ličanin u društvu najboljih

Igor Nikšić (16) iz Gospića trasirao je svoj životni put od malena. Geni po ocu Ivici niti u jednom trenutku nisu davali mjesta sumnji da je Igor biti nogometaš. Nastavi li  ovim tempom bit će profesionalni nogometaš.

Nedavno se kadetska nogometna reprezentacija Hrvatske vratila iz Japana. Hrvatski nogometni savez poveo ih je u grad Niigatu na međunarodni kadetski turnir. Među odabranim nogometašima našao se i Igor koji igra za NK „Rijeka“.

Nastavak ispod oglasa

-Igrali smo u Niigati gdje su na turniru  sudjelovali kadeti Hrvatske, Meksika, Japana i grada Niigate. Mi smo u konačnom poretku bili treći, vjerojatno i zato što su sve selekcije bile 17-godišnjaci, odnosno starije od nas. Malo nas je umorila i razlika u vremenu, ali smo svi ipak zadovoljni s našom igrom, rekao nam je Igor.

HNS je u Japan poveo 18 kadeta, među kojima je Igor bio jedini iz Ličko-senjske županije. Grad Niigata s okolicom ima zamalo jednak broj stanovnika kao Hrvatska. Usporedba hrvatskog i japanskog nogometa?

-Mislim da mi igramo puno bolji nogomet. Japanci su srčani i uporni igrači, ali se u Japanu preferiraju neki drugi sportovi, uglavnom vezani uz tradiciju. Na ovom turniru prvi je bio Meksiko, Japan je bio  drugi, mi iz Hrvatske treći, a domaćini iz Niigate četvrti. Uvjeren sam da bismo imali puno bolji rezultat da na tom turniru nismo bili najmlađi, uvjeren je Igor. Nakon 10 dana boravka u Japanu Igor već sutra nastavlja treninge u NK „Rijeka“. Za njega će ove ferije biti u znaku intenzivnih priprema, a onda u rujnu valja nastaviti sa školovanjem u Selezijanskoj gimnaziji u Rijeci. Dovoljno je pogledati koliko je do sada znoja prolio ovaj dečko  igrajući nogomet, pa da bi svima nama laicima  bila jasnija priča o vrhunskom nogometu kojega je lako promatrati i komentirati iz fotelje. Ništa ne pada s neba. Osim kiše.

M.S.