Lički prometni recividist završio u zatvoru, kod Otočca vozio 82 km/h brže od ograničenja

Iako je brzina vožnje zbog blizine kuća u naselju Podum ograničena na 60 km/h, jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u Podumu zaustavili gotovo „letećeg“ 25-godišnjaka iz Otočca, vozača osobnog automobila Golf gospićke registracijske oznake. Uređajem za mjerenje brzine utvrđena je brzina od 142 km/h, odnosno za 82 km/h veća od dopuštene.

Izdan mu je obavezni prekršajni nalog na iznos od 5 000,00 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica protekloga vikenda u Udbini zaustavili osobni automobil riječke registracijske oznake. Utvrdili su da automobilom upravlja 50-godišnjak s područja Općine Udbina kojem je zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova ukinuta i oduzeta vozačka dozvola, te da je pod utjecajem alkohola (0,59 g/kg). Nadalje je utvrđeno da nije bio vezan sigurnosnim pojasom i da kod sebe nije imao prometnu dozvolu.

On je isključen iz prometa, uhićen, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu koji mu je Rješenjem odredio zadržavanje u Zatvoru u Gospiću.

L. O./PULS