Lino višebojac u Brinju

0

Jučer je u Brinju s početkom u 11 sati u prepunoj školskoj sportskoj dvorani u održana manifestacija LINO VIŠEBOJAC kojoj su glavni organizatori i sponzori  Sportske novosti i Podravka uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Lino višebojac jedna je od najprepoznatljivijih sportskih manifestacija u kojoj djeca kroz sportska natjecanja stječu pobjednički mentalitet, uče kako podnijeti poraz te kroz druženje usvajaju istinske sportske i ljudske vrijednosti. Vođeni idejom Zvonimira Bobana, legendarnog kapetana Vatrenih, da se u jednom projektu spoji sport i kulturu, potiče kreativnost, stvaralaštvo i zdrav način života, promiče fair play i sportsko navijanje, školske godine 2006./2007. stvoren je jedan od najuspješnijih sportskih projekta namijenjen onim najmlađima koji omogućava učenicima iskazati talente u likovnom i literarnom stvaralaštvu, pjesmi, plesu, glumi, ali i upoznavanje najvećih sportaša naše zemlje. Svake školske godine održavaju se po 24 natjecanja u osnovnim školama te jedno finalno natjecanje na kojemu se okupljaju pobjednici sa školskih natjecanja nastojeći izboriti ostvarenje svog sportskog sna. Pobjednici Lino višebojca uz pehar dobivaju i mogućnost odabira sportskog događanja u svijetu kojemu žele prisustvovati, a Podravka i Sportske novosti njihove snove pretvaraju u stvarnost. Lino višebojac je pravi festival sporta, stvaralaštva, kreativnosti, fair nadmetanja koji se u školama nestrpljivo iščekuje, a koji u djeci budi najpozitivnije emocije.

Manifestacija Lino višebojac u Brinju otpočela je pozdravnim govorima ravnateljice OŠ Luke Perkovića Marije Vičić i izaslanice načelnika Općine Brinje Ane Manjerović koja je otvorila natjecanje. U pratnji medvjedića Line, u Brinje je stigao i najbolji hrvatski taekwondaš Filip Grčić koji je 2007. godine kao sedamnaestogodišnjak u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojio naslov svjetskog prvaka, te na istom prvenstvo dobio nagradu za fair play. Filip Grčić kao vrhunski sportaš koji je nakon osvajanja svjetskog trofeja tri puta bio viceprvak Europe, koji je proglašen za najboljeg sportaša Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, te je dobitnik nagrade Dražen Petrović, pravi je primjer učenicima.
Prije početka natjecateljskog dijela manifestacije, Osnovna škola Luke Perkovića je svojim gostima priredila kratki program dobrodošlice u kojemu su predstavili školu na najbolji mogući način kroz ples, pjesmu i literarno stvaralaštvo.

Samo natjecanje je proteklo u veselom tonu sa puno zadovoljstva i dječjih osmijeha, a veseloj atmosferi je svakako pridonio i voditelj Line višebojca Roberto Anić. Glasno navijanje, raznobojni transparenti i pozitivne emocije su ispunile brinjsku dvoranu te su i djeca i roditelji uživali u odličnoj atmosferi,  a izuzetne navijači, transparente i maske te posebnu atmosferu su prepoznali i u Podravkinom timu te brinjsku publiku ocijenili sa čistom desetkom.

Natjecali su se učenici od petog do osmog razreda, po tri dječaka i tri djevojčice iz svakog razreda, u raznim disciplinama od atletike, rukometa, nogometa, košarke, pa do potezanja užeta i utrke u vrećama. U oštroj konkurenciji pobjedu su odnijeli Antonio Vranić, učenik 6. razreda i Matea Borić iz 7. razreda koji će OŠ Luke Perkovića predstavljati na finalnom natjecanju Line Višebojca koje će se održati u mjesecu svibnju.

 

A.M.