LiPO se priprema za izbore: Anton Vlainić novi glavni tajnik, Ivica Kovačević Ico ulazi u predsjedništvo

0

Predsjedništvo stranke LiPO održalo je sjednicu na kojoj je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji, s posebnim naglaskom na nadolazeću poreznu reformu na razini županije i države, priopćeno je jutros iz te stranke.

Stranka je izrazila očekivanje da će se njen stav o ovom pitanju bolje definirati čim budu poznati detaljniji elementi reforme.

Oglas

U sklopu sjednice dogovoreno je da će stranka LiPO pripremiti svoje prijedloge na razini gradova i općina. Također, diskutiralo se o predstojećoj “izbornoj godini” i pozicioniranju stranke u političkom prostoru.

U okviru reorganizacije za intenziviranje rada stranke, Anton Vlainić imenovan je glavnim tajnikom stranke. On će biti zadužen za daljnje usavršavanje rada stranke pred nadolazeće izbore. Istovremeno, Ivica Kovačević Ico postao je novi član predsjedništva stranke.

Dosadašnji tajnik, Alen Zorić, izrazio je zahvalnost na dosadašnjem povjerenju, ali zbog mnogobrojnih obaveza nije u mogućnosti posvetiti se zahtjevnim dužnostima tajnika kako bi želio. Bez obzira na to iz LiPO-a navode kako će Zorić aktivan u stranci i nastaviti pridonositi njenom radu.

Na sjednici se također razgovaralo o brojnim temama povezanim s lokalnom i regionalnom upravom. Stranka LiPO izrazila je nadu da nova raspodjela izbornih jedinica neće rezultirati smanjenjem političkog utjecaja njihove županije, posebno u kontekstu 9. izborne jedinice. Stranka je izrazila spremnost podržati vladajuću strukturu u županiji ako ona zauzme isti stav.

Na kraju sjednice, najavljeno je da će zamjenik predsjednika stranke, Ante Dabo, predstavljati stranku na osnivanju nove političke opcije župana šibensko-kninskog, Marka Jelića.

L.O.