Lito vilovito u agenciji „Lito“

0

U ovo doba godine teperature zraka na jadranskim plažama penju se i do 35 stupnjeva C. Čak i najvećim zaljubljenicima takvog sunčanja (čitaj: roštiljanja) nakon nekoliko sati izlaganja „dnevnom zvizdanu“ dojadi takav odmor. Ne treba nas čuditi što sve hrvatske kontinentalne destinacije zadnjih godina bilježe sve bolje rezultate.

Među njima se ističe najmlađa. Turistička agencija „Lito“ iz Lovinca ove subote slavi drugi rođendan. Direktor Siniša Radulović s ponosom ističe pregršt detalja koji su od potpuno anonimne agencije postupno stvorili etablirani turistički subjekt koji ima što za ponuditi.

-Imamo mrežu od 250 km uređenih i označenih biciklističkih staza. Vožnja kroz prirodu u ovom dijelu Like poseban je ugođaj jer raspolažemo sa 12 elektro-bicikala i  10 klasičnih. Na raspolaganju biciklistima su tri solarne elektro-punionice na lokacijama Zir, Sveti Rok i Mali Alan. Područje općine Lovinac je po mnogim atributima još ponešto skriveni i samozatajni raj jer osim biciklizma ovdje će svoje mjesto pod Suncem naći izletnici, lovci, ribolovci, planinari, speleolozi… Uz sanjkalište Cvituša izgradili smo i ZIP-line. Puno toga učinjeno je i u smislu broja i kvalitete smještajnih kapaciteta. Treba istaknuti hostel „Sveti Rok“, bistro „Lika“, kao i mnoštvo privatnih iznajmljivača soba i apartmana. Ukupno oko 150 postelja. U ove dvije godine nametnuli smo se s raznolikom ponudom i stvorili brand koji je već osvojio simpatije mnogih poklonika kontinentalnog turizma. Pred nama je još puno planova, realizacije dobrih ideja i iskoraka u smislu dodatne valorizacije komparativnih i neporecivih vrijednoti ovoga područja, ali i rada naše Turističke agencije „Lito“, zaključio je Siniša Radulović kojemu ovo vruće „lito vilovito“ ulijeva optimizam. U ovu pripovijest nismo uključili gastro-ponudu, a za taj dio priče trebat će nam malo više vremena i medijskog prostora.

M.S.