Ljubiteljima čitanja uskoro bibliobus

Na području RH u tijeku je provedba projekta „Čitanjem do uključivog društva“. Tako je na i na području Ličko – senjske županije pokrenut postupak nabave bibliobusa. Više o svemu rekao nam je ravnatelj Samostalne narodne knjižnice Gospić prof. Milan Šarić.

-Na području županije postoji devet narodnih knjižnica, dok su tri općine nepokrivene knjižničnom službom. To su Karlobag, Brinje i Lovinac. Krajem 2020. raspisan je natječaj “Čitanjem do uključivog društva” kojeg je objavilo Ministarstvo kulture i medija. Samostalna narodna knjižnica Gospić se prijavila na natječaj na kome je uspješno prošla među 12 knjižnica u RH. Projekt je trenutno u fazi čekanja potpisivanja Ugovora s Ministarstvom kulture i medija. Ukupna vrijednost projekta je 3,788 312 kuna, pri čemu grad Gospić koji je partner u projektu sufinancira 37 posto sredstava. Realizacijom ovoga projekta i ove tri navedene općine bi se integrirale u županijski knjižnični sustav, ističe prof. Milan Šarić.

Nastavak ispod oglasa

S obzirom na fizičku dislociranost nekih naselja u Ličko-senjskoj županiji ovaj se projekt svakako očekuje s nestrpljenjem jer će knjigu približiti i onima koji je nemaju prigodu redovno imati u rukama.

L.O.