Lopovska posla

0

Na brojne e-mail adrese na području Gospićko-senjske biskupije stigla je danas poruka sljedećeg sadržaja:

„Oprosti što ti se javljam ovako. Otputovala sam u Ukrajina, i moju torbu, u kojoj je bila putovnica i kreditne kartice su mi ukrali. Veleposlanstvo ce mi pomoci i dozvoliti mi da letim bez putovnice, samo moram platiti kartu i podmiriti racune u hotelu. Nažalost, do novca ne mogu doći bez kartice. kontaktirala sam banku, ali treba im još vremena da mi naprave novu karticu. Mislila sam te zamoliti da mi posudiš nešto novaca koje ću ti vratiti po povratku. Treba mi $2100 da pokrijem troškove. Mogu ti proslijediti detalje o tome kako mi možeš slati novac. Molim te javi mi je li to moguće. Željno išcekujem tvoj odgovor!

S poštovanjem, pop Ante Luketić, Oštarije“

O ovome smo odmah konzultirali vlč. Antu Luketića, uglednog svećenika koji je svojedobno bio gospićki župnik, dok je danas svećenik u Oštarijama kod Ogulina. Obavijestili smo ga o svemu ovom, a na njegov odgovor nismo dugo čekali:

„Poštovani!
Budući da mi je provaljeno u meilove, poslan Vam je lažni meil. Živ sam i zdrav sam u svom domu.

Ne odgovarajte na lažni meil koji ima nakanu uzeti Vaš novac. Hvala Vam što ste me prijateljski obavijestili o lažnom e-meilu.

S poštovanjem, pop Ante Luketić, Oštarije.“

Očito je netko informatički vješt iskoristio ugled i dokazanu humanost ovog svećenika da bi se lažnim vapajem u pomoć domogao tuđeg novca. Sve se dogodilo na Dan pobjede. Slučajnost??? Teško.

L. O.