Lučka kapetanija Senj bogatija je za novi gumenjak

0
Foto: Novi list

Senj – Lučka kapetanija Senj odnedavno je bogatija za novu brodicu, veliki gumenjak, koji će biti u pomoć njihovom dvadeset godina starom brodu “Nehaj”. Novi gumenjak, dužine 9,5 metara, opremljen je s dva Hondina motora, svaki snage od 250 konjskih snaga, što predstavlja značajno osvježenje u floti kapetanije.

Proizveden od strane RIS Marine iz Zagreba, ovaj gumenjak drugi je takav model proizveden za tržište u ovoj tvornici. Prva brodica ove vrste isporučena je u Budvu, dok je druga pronašla svoj dom u Senju. Nabavka brodice realizirana je sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u sklopu programa obnove flote, čime je osigurana veća sigurnost plovidbe.

Oglas

“Veoma smo zadovoljni novim dodatkom našoj floti. Brodica nije samo nova, već i znatno poboljšava sigurnost na moru. Također, planiramo proširiti našu posadu s dva mlada člana, što će dodatno ojačati naše operativne kapacitete,” izjavili su iz Lučke kapetanije Senj.

S obzirom na izazovne vremenske uvjete koji vladaju na podvelebitskom području, posebice kada zapuše bura, postoji nadanje i potreba da senjska Lučka kapetanija u skorijoj budućnosti dobije i dodatnu „čvrstu“ brodicu, koja bi doprinijela većoj efikasnosti i sigurnosti u obavljanju njihovih dužnosti.

L.O.