Majka prijavila obiteljsko nasilje: Otac i sinovi napali policajce i prijetili im smrću

Na Općinskom sudu u Gospiću donesena je presuda protiv oca i njegova dva sina zbog napada na policijske službenike. Incident se dogodio u studenom 2017. godine, nakon što je D. U. prijavila nasilje u obitelji koje je počinio okrivljenik.

Kada su policajci stigli u obiteljsku kuću u Brinju kako bi odveli oca na policijsku postaju, situacija je eskalirala. Sinovi, 30-godišnji T. U. i 24-godišnji M. U., nasrnuli su na policajce, pokušavajući ih udariti šakama u glavu. Policajac D. P. zadobio je površinske ozljede glave, ručnog zgloba i šake te otvorenu ranu prsta.

Nastavak ispod oglasa

Trećeokrivljeni sin M. U. je udario drugog policajca, V. H., šakom u glavu, nakon čega je policajac pao i zadobio tjelesne ozljede. Tijekom incidenta, otac i sinovi su policajcima uputili i ozbiljne prijetnje smrću navodeći kako će ih “ubiti, zaklati i zgaziti na cesti”.

Sudski postupak rezultirao je uvjetnim kaznama zatvora od jedne godine za svakog od okrivljenika, s rokom kušnje od tri godine. Također, svaki od njih mora platiti 266 eura troškova postupka. Nakon incidenta, svi su završili u istražnom zatvoru, otac i stariji sin na dva mjeseca i pet dana, a mlađi sin na mjesec dana.

Ova presuda pokazuje teške posljedice nasilničkog ponašanja  jedne skupine ljudi i ukazuje na hitnu potrebu društva da se aktivno suoči s ovakvim pitanjima, poduzimajući konkretne korake u prevenciji i zaustavljanju nasilja.

L.O.