Mali rukometaši oduševili na turniru u Senju

0

U senjskoj sportskoj dvorani “Robert Barbić – Beli” proteklog vikenda održan je 13. Međunarodni turnir u mini rukometu “Mali uskok”. Organizatori ovog uspješnog događaja, Rukometni klub Senj i Ženski rukometni klub Senia, još su jednom pokazali svoju posvećenost rukometu i zajednici. Uz članove klubova, organizaciji su pomogli i brojni volonteri, većinom roditelji mladih rukometaša i ljubitelji sporta.

Turnir je okupio 37 ekipa iz 18 klubova, a na parketu senjske dvorane snage je odmjerilo preko 350 mladih rukometaša i rukometašica. Odigrano je ukupno 126 utakmica na tri paralelna terena, čime je dvorana bila ispunjena energijom i entuzijazmom mladih sportaša.

Osim sportskih natjecanja, organizatori su pripremili dodatne aktivnosti za sudionike i publiku. Tombola s ekskluzivnim nagradama i animacija koju je vodio uskok Juriša dodatno su obogatili ovaj sportski događaj.

Na turniru su sudjelovale ekipe iz različitih krajeva, uključujući Cres, Labin, Novi Vinodolski, Gospić, Ogulin, Zaprešić, Biograd na Moru, Čavle, Rab, Rijeku, Omišalj, Crikvenicu, Brod i Novi Grad (BiH). Natjecanja su se odvijala u kategorijama djevojčica rođenih 2013. i 2015. godine te dječaka rođenih 2014. i 2015. godine.

Nikola Čupić, predsjednik Rukometnog kluba Senj, istaknuo je kako su prošlogodišnjim izdanjem turnira postavili visoke standarde koje su i ove godine uspjeli održati. “Prema dojmovima sudionika i posjetitelja, ponovno smo organizirali izniman sportski događaj koji zaslužuje i naš grad i rukomet u Senju. U organizaciju smo uložili puno truda i znanja, uz veliku podršku bivših i sadašnjih igrača, trenera, uprave kluba te roditelja koji su pomogli u raznim segmentima organizacije”, rekao je Čupić.

Posebno su ponosni na implementaciju aplikacije koja je u realnom vremenu prikazivala rezultate i poretke na televizorima postavljenim na tribinama. Aplikacija je preuzeta oko 200 puta i dobila je pozitivne reakcije posjetitelja.

Sudionici turnira imali su priliku razgledati znamenitosti Senja, uključujući tvrđavu Nehaj, te su uživali u ugodnom druženju i kupanju. “Dojmovi koje nose iz Senja su izuzetno pozitivni”, zaključio je Čupić, izražavajući zahvalnost svim sudionicima, suorganizatoru ŽRK Senia, volonterima, sponzorima i prijateljima kluba.

Još jedan uspješan turnir “Mali uskok” završio je uz pozitivne dojmove i najavu još mnogih sličnih događaja u budućnosti, čime Senj potvrđuje svoju važnost na rukometnoj karti Hrvatske.

Poredak ekipa:

DJEVOJČICE 2013.god.

1.mjesto-ŽRK SENIA1

2.mjesto-ŽRK SENIA 2

3.mjesto-RŠK MINI SUNCE BIOGRAD NA MORU

4.mjesto-RK CRES

NAJBOLJA PETORKA

Igrač-Lucija Tomljanović Žrk Senia

Igrač-Stela Sertić Žrk Senia

Igrač-Lucija Kapitanović RK Mini sunce

Najbolji golman-Antea Marulić Žrk Senia

Najbolji igrač-Rita Prpić Žrk Senia

DJEVOJČICE 2015.god.

1.mjesto-ŽRK VINODOL

2.mjesto-RK RAB

3.mjesto-RŠK MINI SUNCE BIOGRAD NA MORU

4.mjesto-ŽRK RUDAR LABIN

NAJBOLJA.PETORKA

Igrač-Filomena Morožin Ršk Mini sunce

Igrač-Karli Tariba-RK Rab

Igrač-Lora Mataija-Žrk Vinodol

Najbolji golman-Dora Krstinić -RK Rab

Najbolji igrač-Ana Tomljanović-Žrk Vinodol

DJEČACI 2014.god.

1.mjesto-RK ARBA RAB

2.mjesto-MRK ZAPREŠIĆ

3.mjesto-RŠ CRIKVENICA

4.mjesto-MRK KOZALA

NAJBOLJA PETORKA

Igrač-Deni Gajdek-RŠ Crikvenica

Igrač-Adrian Karas-MRK Zaprešić

Igrač-Ante Vrtodušić-Mrk Arba Rab

Najbolji golman-Petar Klarić-Mrk Zaprešić

Najbolji igrač-Niko Lazarić-Mrk Arba Rab

DJEČACI 2015.god.

1.mjesto-MRK ARBA RAB

2.mjesto-ŠR CRIKVENICA

3.mjesto-RK GOSPIĆ

4.mjesto-RK ČAVLE

NAJBOLJA PETORKA

Igrač-Adam Alar-RK Gospić

Igrač-Frane Kurilić-Mrk Arba Rab

Igrač-Marko Zubčić-RŠ Crikvenica

Najbolji golman-Niko Trupković-RŠ Crikvenica

Najbolji igrač-Mate Jakuc-MRK Arba Rab

L.O.