Manifestacija „Expo Senj“ oduševila Senjane

0

Sajam Expo Senj naziv je kulturno – zabavne manifestacije održane u senjskoj dvorani „Robert Barbić Beli“, koja je održavajući se po prvi put, oduševila Senjane. Sajam je pokazao bogatstvo i raznolikost društvenog života koji postoji na području Grada Senja. Cijelu subotu od samog jutra građani su imali priliku razgledati veliki broj štandova na kojima su se predstavile brojne udruge i društva, sportski klubovi, obiteljsko poljoprivredna gospodarstva, obrtnici, pojedinci te gradske, županijske i nacionalne institucije. Sudionici sajma svoje su proizvode izlagali na štandovima, prehrambene su nudili na degustaciju, a usluge i aktivnosti prezentirali su putem plakata, letaka, videoprezentacija i nagradnih igara. Prodavali su se domaći med, rakija, ljekovite kreme, suveniri, nakit, božićni ukrasi, sadnice…

Neki sudionici predstavili su se scenskim nastupom na pozornici. Predstave su organizirali senjski vrtić, osnovna škola i Obiteljski centar, a plesale su skupine Maja’s dance nation, Zumba i Dešpet. Svoje aktivnosti na pozornici predstavili su i Gorska služba spašavanja te Javna vatrogasna postrojba Grada Senja. Za glazbeni dio programa pobrinuli su se Gradska glazba Senj, KUD Čuvarice ognjišta, grupe Arija i Flash band, duo Fiesta, vokalno-instrumentalni sastav Bonaca te ženske klape Forca i Senjkinje.

Oglas

Manifestaciju je svečano otvorio senjski gradonačelnik Darko Nekić, prof., koji je pohvalio ideju organizatora – Turističke zajednice Grada Senja i humanitarne udruge Leo klub Bura Senj te je rekao kako se nada da će se sajam održavati svake godine.

„Ideja je bila pun pogodak i nastavit ćemo s njenim razvijanjem i dogodine. Nadamo se da će Expo Senj postati tradicionalna manifestacija u našem gradu. TZ Senj već ju je uvrstio u plan i program događanja za 2013. godinu . Zahvaljujemo se svim sudionicima i posjetiteljima koji su svojom brojnošću potvrdili potrebu za ovakvim događajima u Senju“, rekao je direktor TZ Senj Jurica Žumberac.

Na štandu organizatora posjetitelji su mogli donirati novac u humanitarne svrhe, a jedan dio izlagača je novac od prodaje svojih proizvoda i usluga darovao za uređenje dječjeg poligona senjskog vrtića Travica.

A.P.