Mašakre i izložba u senjskoj Gradskoj knjižnici

0

Mesopusnim radostima u Senju se ove godine  neizostavno pridružuje Gradska knjižnica. Ove godine tema maškaranog druženja je „Na mladiman svit ostaje“ koja u fokus stavlja klince i njihovo maškaranje na redutama. Druženje je zakazano za 16. veljače u Gradskoj knjižnici s početkom od 18 sati. U priloženom tekstu stoji:

-Zamolili smo fotografe Dinka Brozičevića i Dalibora Prodanića koji već godinama revno prate događanja u našem gradu da učine selekciju iz svojih mesopusnih albuma. Izložba „Na mladiman svit ostaje“ donosi nam 60 krasnih fotouradaka koji pršte dječjim veseljem i ljepotom maškaranja i pravi ih je gušt gledati. Svima je oko srca toplo kad vidimo da naša djeca s radošću prihvaćaju našu maškaranu tradiciju i uživaju u njoj. Zato straha nema-tradicija se nastavlja i naš mesopust živjet će vječno!-ističe se u pozivu Gradske knjižnice Senj.

U programu otvorenja sudjeluju: predsjednik Hrvatske udruge karnevalskih gradova Ivan Prpić-Špika, senjski mesopusni meštar Danijel Tomljanović-Feralić, a za dobru glazbu zadužen je bend „Bonaca. 

Maškaranje je i više nego poželjno! Nagrada najljepšoj maloj maski je  u vrijednosti od 50 e!

L. O.