Međunarodni dječji tjedan i Dan djece i u Gradskoj kući u Otočcu

0

Otočac – U prigodi obilježavanja Međunarodnog dječjeg tjedna i Dana djece (od 01.-07.10.) u čiji su bogati program uključeni Dječji vrtić „Ciciban“, Osnovna škola „Zrinskih i Frankopana“, Sekcije Srednje škole Otočac, Gacko pučko otvoreno učilište-dramska sekcija, Narodna knjižnica Otočac, Hrvatski radio Otočac, Policijska postaja Otočac, organizirano je niz kulturno umjetničkih priredbi, druženja i radionica u kojima su mladi pokazali svoja umijeća i ono što su kroz odgojno obrazovne ustanove naučili. Tako su djeca dječjeg vrtića „Ciciban“ gostovali u emisiji „Sastanak s razlogom“ na Hrvatskom radio Otočcu, obilježavili su početka Dječjeg tjedna   u Gradskom parku na način da su se svi zajedno uhvatiti se u jedan „veliki krug“, te složno i glasno izgovorili moto Dječjeg  tjedna. Bila je to prigoda i za organitiranu šetnju gradom, postavljanje plakata s prigodnim sadržajem, podjele letaka sa porukama građanima.

U toj prigodi obilježili su i Dan djedova i baka, kojom prigodom su se starije članice FD Otočac GPOU –a družile s djecom starije vrtićke dobi i djecom prvog razreda Osnovne škole  i tom prigodom prikazale kako se pripremaju „ušćipci“, i razgovarali o igrama i igračkama i prepričavali anegdote iz njihova djetinstva. U Narodnoj knjižnici Otočac održana je kreativna radionica baka i djedova s djecom, kada su bake i djedovi čitali i pričali  priče te time dočarali djeci svoje djetinstvo.

Oglas

Danas je u gradskoj kući u Otočcu upriličeno druženje gradonačelnika s djecom ( predstavnicima djece Vrtića, Osnovne i Srednje  škole), kojem su nazočili i dogradonačelnik Hrvoje Ostović, pročelnica ureda za društvene djelatnosti Anka Atalić, tete iz vrtića te nastavnici i profesori. Tom prigodom djeca su izrekla svoja mišljenja  i prijedloge što bi Grad trebao učiniti u narednoj godini za poboljšanje potreba i prava djece. Gradonačelnik Mario Barković objasnio je način rada gradske uprave i odgovarao na brojna pitanja znatiželjnih mališana i polaznika osnovne škole, obećavši nastavak kontinuiranih projekata za poboljšanje života i rada mladih u gradu Otočcu.

U sklopu manifestacije Dječji međunarodni tjedan i Dan djece, do 07. listopada upriličit će se još niz manifestacija.

Dražen Prša