Milinović: «Nitko nikada neće vidjeti HDZ na koljenima»

14

GOSPIĆ – Članovi ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije održali su posljednje druženje s građanima prije izbora. Na HDZ-ovom štandu opet se okupilo više od tisuću ljudi, koji su uz povike i ovacije dočekali i popratili govor prvog čovjeka ličkog HDZ-a dr. Darka Milinovića. U svom 15 minutnom govoru ministar Milinović rezimirao je sve ono što je HDZ napravio za Liku u posljednjih 20 godina.

– Neka vide da nas ima, neka vide da Kukuriku nikada neće zapjevati u Gospiću i Ličko-senjskoj županiji. Dragi prijatelji, zadnji je dan predizborne kampanje, hvala vam za sve što ste dali za HDZ u ovoj kampanju, ali hvala vam i za sve što ste učinili i posljednjih 20 godina, za najveću stranku u povijesti Hrvata i najvećeg sina dr. Franju Tuđmana, sviđalo se to nekome ili ne… Ne može Gospić i Lika dati glas onome tko želi ukinuti ovu županiju,  županijsku bolnicu, ili vukovarsku, ili kninsku, poručio je okupljenima Milinović.

– Ovdje je danas oko tisuću ljudi, na štandu Kukuriku koalicije je desetak, to je pravi odnos snaga.. Jer Lika je osjetila kako se SDP odnosi prema Ličko-senjskoj županiji. Danas čitam u novinama da HDZ nije nikada osvojio Zagreb, a SDP Gospić. I neće, ni Gospić, ni Ličko-senjsku županiju, ni 9. izbornu jedinicu koja će biti mali kotačić, ma što mali, veliki kotačić u velikoj pobjedi HDZ-a. Čitam isto tako kolumnu jednog uvaženog novinara koji kaže «što ako Kukuriku koalicija pobjedi 4.12, tko će vam čestitati Božić»..E Božić će vam čestitati predsjednica stranke gđa. Jadranka Kosor, Ličko-senjska županija i demokršćanska Hrvatska.  Demokršćanska opcije je jezgra, ako se u Hrvatskoj 90 posto stanovništva izjašnjava kao Katolici, onda ta demokršćanka opcija mora biti jača od lijeve, zagrmio je Milinović.

–  Nikada nas nećete vidjeti na koljenima, idemo naprijed uzdignuta čela, sa svim pobjedama iz prošlosti ali i budućim, s HDZ-om u srcu. Dragi prijatelji, 4.12, kada se probudimo i kada čujemo zov svoga demokršćanskog, katoličkog srca, otići ćemo na izbore jer nas ne treba moliti kao neke tri dana da se poklonimo Svetom ocu kad je došao u Hrvatsku..  Hrvaticama i Hrvatima nitko iz srca ne može uzeti HDZ. HDZ-u nitko nikada neće uzeti oni najvrednije – domovinu… Kukuriku ovdje može pijukati, pjevati ne može jer Gospić će slaviti, zaključio je ministar Milinović.

H.J.