Milinović HDZ-ovim eurozastupnicima: Za uspjeh nam treba jedinstvo

1

Jedan od čelnih ljudi HDZ-a Darko Milinović odgovorio je danas otvorenim pismom europarlamentarcima iz te stranke.

Dragi prijatelji (siguran sam da vas mogu tako nazvati),

čitajući Vaše otvoreno pismo sjetih se mudre izreke Winstona Churchilla “Nije dosta reći: Dao sam sve od sebe. Za uspjeh morate učiniti što je nužno.”

Danas je za uspjeh potrebno učiniti ono nužno, a to je: čuvati jedinstvo stranke kao kap vode na dlanu. Budući sam javno iznio svoj stav da se ne slažem sa Vašim odabirom komunikacije, ne ulazeći u detalje Vašeg pisma i poštujući vaše europarlamentarno iskustvo, slobodan sam Vas pozvati kad budete u Hrvatskoj na jedan prijateljski ručak u mojoj ponosnoj kršnoj Lici gdje bih vas rado ugostio ili drugdje, ako Vam više odgovara. Razumijem Vaše trenutno nezadovoljstvo ili zabrinutost, koje sam i sam izražavao proteklih godina na tijelima stranke. Međutim, pomno sam pazio da nikome i nikada ne dopustim niti najmanju mogućnost da se moje nezadovoljstvo iskoristi za pokušaj razbijanja jedinstva stranke.

Moglo bi mi se zamjeriti što sam Vam spočitavao ovakav odabir komunikacije, a sam se služim istim. Međutim, izabrao sam ovakav javan način komunikacije kako bih izbjegao moguće novinske natpise tipa: “sastali se tajno europarlamentarci i Milinović – kuju nekakav opaki plan”, a sigurno bi bilo onih nedobronamjernih koji bi plasirali vijest na taj način. U cilju izbjegavanja takvih naslova, moj poziv Vama je javan.

Želim Vam iznijeti svoje razloge zbog kojih mislim da ste pogriješili, ali i čuti Vaše argumente zbog kojih ste se odlučili komunicirati otvorenim pismom. Uvjeren sam da bi takav razgovor bio u interesu snažnog, državotvornog i jedinstvenog HDZ-a, lišenog bilo kakve isključivosti, kakvog ga sigurno i Vi želite.

Još jednom “Nije dosta dati sve od sebe. Za uspjeh morate učiniti što je nužno”.

U nadi skorog prijateljskog druženja,

Darko Milinović