Milinović: HRT se navijački odnosi prema nekim kandidatima

4

Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović uputio je prosvjedno pismo predsjedniku Uprave HRT-a Josipu Popovcu i glavnom uredniku Bruni Kovačeviću zbog otkazivanja sučeljavanja kandidata koje se trebalo večeras odigrati u emisiji Otvoreno.

Milinović je u pismu napisao da je još u subotu dobio poziv za današnje Otvoreno u kojem su se trebali sučeliti predsjednički kandidati. “Hrvatska televizija javni je servis građana, koji su zasigurno zainteresirani za izbore u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, kao i članovi HDZ-a, te sam iz tog razloga odmah i potvrdio svoje sudjelovanje u emisiji”, napisao je u pismu Milinović te dodao kako mu je jutros javljeno da je emisija otkazana zato što neki od kandidata nisu prihvatili sučeljavanje.

“Takav odnos prema kandidatima koji su prihvatili izazov, prema članovima HDZ-a i hrvatskoj javnosti smatram neprofesionalnim, kao što smatram da je na ovaj način pokazan i navijački odnos spram nekih kandidata, te javno izražavam svoje nezadovoljstvo i prosvjed protiv odluke o otkazivanju emisije”, napisao je u pismu Milinović.

“Na ovakav način javna televizija želi usmjeravati izborne procese u HDZ-u pogodujući nekim kandidatima, koji nemaju snage javno odgovoriti na neka pitanja koja sam ovih dana i sam postavio”, zaključio je u prosvjednom pismu vodstvu HRT-a kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović.

LO