Milinović: ‘Jedini koji ne može slaviti nakon izbora u Lici je HDZ’

1

Ličko-senjski župan Darko Milinović održao je press konferenciju nakon jučerašnjih izbora u Lici. Još jednom se zahvalio svim biračima te istaknuo kako je iz izbora izašao kao druga politička opcija u Ličko-senjskoj županiji.

-Vidio sam jučer slavlje u stožeru HDZ-a i partnera, čestitao sam im. Pitam se je li 35 posto glasova, odnosno najlošiji izborni rezultat u povijesti te stranke razlog za slavlje. Nakon izbora nitko nema razloga za slavlje. Sličnu situaciju imali smo prije rušenja prijedloga proračuna. Tada je trebalo razgovarati, kao što će se morati razgovarati uskoro kada se proračun za 2019. opet nađe na Dnevnom redu. Moja lista, HSP i Bura promjena dobila je u velikim gradovima skoro devet tisuća glasova, što je još jedan razlog da HDZ nema što slaviti. Kada zbrojite i glasove onih koji nisu prešli izborni prag, onda se 64 posto birača ne slažu s onim što danas nudi HDZ s pet koalicijskih partnera, kazao je Milinović dodavši kako će njegov proračun biti gotov ovaj ili idući tjedan te da neće pristati na bilo kakve ultimatume.

Istaknuo je da se čuo s Karlom Starčevićem i čestitao mu na respektabilnom rezultatu.

– Sasvim je sigurno da se većina u Županijskoj skupštini neće moći formirati bez HSP-a. Rekao sam mu da ću uskoro pripremiti novi Proračun, s nekim dopunama. On mi je obećao potporu, da nam je svima cilj da se proračun što prije usvoji. Svi smo se složili da nam ovi izbori nisu trebali, a gledajući financijski oni stoje više od milijun kuna. Karlo Starčević mi je također rekao kako je otvoren za nove dijaloge, uz neke manje modifikacije prijedloga proračuna za ovu godinu, kazao je Milinović.

Milinović je kazao kako očekuje od Vlade RH da realizira obećanja data prije desetak dana na skupu u Gospiću, a ona iznose 1,1 milijardu kuna. Za slučaj novog rušenja proračuna Milinović je rekao da će to biti personalizirana borba “imena” za župana i novi nepotreban trošak za županiju.

L.O.