Milinović u Gospiću: Oštro ćemo se suprostaviti samo jednom kandidatu na unutarstranačkim izborima

3

Gospić – Nakon proširene sjednice ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije na kojoj se je raspravljalo o izbornim rezultatima, predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ dr. Darko Milinović održao je press konferenciju na kojoj je predstavio zaključke ličkih HDZ-ovaca.

Županijski odbor je jednoglasno prihvatio zaključke s sjednice, a Milinović je izrazio zadovoljstvo izbornim rezultatima u Ličko-senjskoj županiji i IX. izbornoj jedinici unatoč kako je kazao teškim uvjetima u kojima je HDZ išao na izbore.

– Usprkos tome što smo na izbore išli u tešim uvjetima, ŽO HDZ-a izrazio je nezadovoljstvo izborima na nacionalnoj razini. Djelimo mišljenje da HDZ nije potučen, ali u ŽO je prevladalo mišljenje da smo mogli postići nešto bolji rezultat…a ovaj rezultat je najlošiji u povijesti HDZ-a. Čvrsto podupiremo sve demokratske procese u HDZ-u i čvrsto ćemo se boriti protiv teze da na mjesto predsjednice, zamjenika predsjednice, članova predsjedništva ili županijskih i općinskih ogranak bude samo jedan kandid at, jer to bi bio korak unazad u demokratizaciji Hrvatske demokratske zajednice, kazao je Milinović.

Stav ličkih HDZ-ovaca je da se unutarstranački izbori raspišu što prije, sukladno statutu i propisima. Milinović je kazao da HDZ i u oporbi mora preuzeti odgovornost za stabilnost Hrvatske, kako bi što prije izašli iz krize.

Na novinarski upit planira li se kandidirati za predsjednika stranke, Milinović nije precizirao, već je samo rekao kako će se boriti za demokratizaciju stranke, te kako će o svojoj odluci kada dođe vrijeme obavijestiti predsjednicu stranke i hrvatsku javnost.

Upitan za komentar  je li predsjednica stranke Kosor najodgovornija za poraz Milinović je rekao da u slučaju pobjede HDZ-a nitko ne bi slavio njega već predsjednicu.

– Ja sam na zadnjim lokalnim izborima rekao da ću, ako HDZ ne da župana, ja dati ostavku. Ne tražim ostavku Jadranke Kosor niti bih podupro takvu inicijativu, ali naravno da odgovornost snosi prva osoba u stranci – zaključio je Milinović.

H.J.