Milinović u Novalji: Nećemo dopustiti ukidanje županija

35

Novalja – U prepunoj Školskoj športskoj dvorani sinoć je održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice. Uz predsjednika ŽO HDZ-a i drugog na stranačkoj listi  za IX. Izbornu jedinicu dr. Darka Milinovića, predizbornom skupu u Novalji nazočili su i mnogi drugi stranački dužnosnici: Milan Jurković, Ivan Dabo, Milan Kolić, Mario Barković, Petar Krmpotić, Branislav Šutić, Ivica Ćaćić,  dr. Dražen Jurković, prof. Ivica Mataija, Petar Radošević i velika skupinu Mladeži HDZ-a.

– Ličko-senjska županija ima svoj biser turizma a to je upravo Novalja…. Ne kažem bez razloga da je Novalja biser hrvatskog turizma. Podaci o povećanju od 160 tisuća gostiju i preko milijun ostvarenih noćenja u ovoj sezoni govore sami za sebe. Novalja kao svjetska turistička destinacija može se pohvaliti i s planetarno poznatom plažom Zrće, ali nije taj uspjeh, dragi prijatelji, došao sam od sebe, to je uporan i kontinuiran rad gradske vlasti na čelu s HDZ-om, poručio je ministar Milinović, s predizbornog skupa u Novalji.

– HDZ neće dopustiti ukidanje županija, pa tako ni Ličko-senjske županije, kako bi neki to htjeli. Novalja će i dalje ostati u Ličko-senjskoj županiji, nastavit ćemo i dalje ulagati u kvalitetne projekte i turističku infrastrukturu, kako bi iduća turistička sezona polučila još bolje rezultate… Nemojte pasti na svakojaka obećanja kojekakvih stranaka, izađite na izbore i glasajte za HDZ stranku koja radi dok drugi pričaju, zaključio je Milinović.

Župan Ličko- senjske županije i kandidat na listi HDZ u 9. izbornoj jedinici Milan Jurković naglasio je kako HDZ nije stranka od praznih obećanja već stranka koja radi i stvara.

– Usprkos teškoj krizi Vlada RH na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor omogućila je isplatu plaća, mirovina i ostalih socijalnih davanja bez MMF-a. Siguran sam da će te  4. prosinca znati prepoznati sve što smo napravili za cijelu Ličko-senjsku županiju, poručio je okupljenima župan Jurković.

Gradonačelnik Novalje i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Dabo obraćajući se prepunoj dvorani članova i simpatizera stranke naglasio je  kako „HDZ nije stranka za jednokratnu uporabu”…

– Mi nudimo stabilnost i ponos građankama i građanima Republike Hrvatske. Mi nismo stranka od praznih obećanja, mi radimo kontinuirano, kao što se vidi i na brojnim projektima ovdje u Novalji. Primjerice, nova zgrada Doma zdravlja koje bez Vlade RH na čelu sa premijerkom gđom. Jadrankom Kosor ne bi bilo, ne bi građani Novalje i turisti imali ovakav nivo zdravstvene zaštite koju sad imaju da nema kontinuiranoga rada HDZ-a, kazao je Ivan Dabo.

H.J./db