Milinović uvjeren u pobjedu, želi i premijersku fotelju

6

GOSPIĆ – U subotu su u dvorani Pučkog otvorenog učilišta održane izborne skupštine Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” i Mladeži HDZ-a Ličko-senjske županije na kojima su  izabrani izaslanici za 15. Opći stranački sabor.

U razmaku od nekoliko sati održane su obje skupštine, a na svakoj je govor od tridesetak minuta održao prvi čovjek ličko-senjskog HDZ-a Darko Milinović.

U svome izlaganju Milinović je istaknuo kako ima sve kvalitete budućeg lidera te kako je uvjeren u svoju pobjedu. Kritizirao je i pokušaje mjenjanja izbornih pravila koji su u ovo vrijeme kako je kazao nedopustivi te je istaknuo kako je dobio je podršku 12 od 19 članova predsjedništva stranke u svezi sazivanja hitne sjednice predsjedništva oko rješavanja ove teme.

Iako je u svom govoru zaobišao kvalitete drugih kandidata, naglasio je kako veliki broj kandidata za predsjednika stranke ne znači demokratski proces u stranci, već to pokazuje nezadovoljstvo stranačkim vođenjem.

– Pitali su me kako se osjećam na zadnjim parlamentarnim izborima kao jedini pobjednik, rekao sam tužno, a puno bi se bolje osjećao da sam jedini politički gubitnik, a da je u ostalih deset izbornih jedinica pobjedio HDZ, kazao je Milinović.

Kazao je i kako je vrijeme da se u HDZ-u prestane stvarati kult ličnosti, te zatražio da se kada postane predsjednik stranke pokraj slike dr. Tuđmana njegova slika ne stavlja jer to predstavlja omalovažavanje lika čovjeka koji je Hrvatsku poveo i vodio kroz sve bitke.

L.O.