Milinović uzvratio Budiši: Milinovići i Kalmete će te ponovno vratiti u mirovinu

34

Karlobag – Pred više od petsto članova i simpatizera Hrvatska demokratska zajednica održala je sinoć predizborni skup u Hotelu Zagreb u Karlobagu.

Na početku sve okupljene je pozdravio Ivan Tomljenović, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Karlobag i načelnik Općine Karlobag.

 – Naša stranka, naš HDZ i danas Hrvatskoj nudi program i ljude, nudi zajedništvo u dostojanstvu vlastitog identiteta, nudi kontinuitet i sigurnu europsku budućnost, kazao je Tomljenović.

Župan Milan Jurković, prisjetio se 97. godine kad je u Karlobagu nazočio predsjednik dr. Franjo Tuđman, ali je i sve okupljene podsjetio kako se koalicijska vlast na čelu s SDP-om odnosila prema Ličko-senjskoj županiji….

– Sjećamo se jednog nesretnog vremena što se tiče Ličko-senjske županije, od 2000-2003 godine, ne samo kad se Gospić zaobilazio od strane tadašnje kalicijske vlasti, što je možda čak i razumljivo, jer im je trebalo previše vremena svađajući se između sebe i djeleći Hrvatski narod, kazao je Jurković.

U svome govoru župan Jurković se osvrnuo na jučerašnju tiskovnu konferenciju Dražena Budiše u Gospiću, te je kako kaže sve ono što je napravio za kao član Hrvatskog proljeća izgubio kad je doveo SDP na vlast.

– On sada pere po HDZ-u, zaboravljajući da su ga njegovi dragi prijatelji iz tadašnje koalicije preveslali kao malu bebu, da im je dao legitimitet za sastavljanje tadašnje vlade, a kad su došli predsjednički izbori, onda mu je ta razjedinjena koalicija okrenula leđa, zaključio je Jurković.

Ministar Milinović zahvalio se mladeži HDZ-a te im čestitao na svemu što su dali i što će dati za Hrvatsku demokratsku zajednicu.

– Mnogi bi danas htjeli da je HDZ na koljenima, taj san neće gledati…. Diljem Hrvatske, a mi ovdje u IX. izbornoj jedinici opet osjetimo onaj zanos koji smo osjećali i 90. godine kad smo na poziv prvog hrvatskog predsjednika spremno stali na bojišnicu Hrvatske domovine.

– Budući da smo ovdje na moru, a iz Rijeke nam često dolaze poruke da smo zločinačka organizacija, moramo poručiti Željku Jovanoviću, nećeš iskaljavati mržnju prema HDZ-u, nećemo ti dozvoliti da 230.000 članova nazivaš zločincima jer su to ljudi koji su spremni i danas dati sve za Hrvatsku, rekao je Milinović.

–  Već sada se Milanović i g. Pusić ne mogu dogovoriti oko funkcija i tko će što nadzirati   u vanjskoj politici… Gospođa Pusić koja je stotinu puta svoju državu optužila za agresiju na susjednu državu, a mi odajemo priznanje i Hrvatima u BIH i dijaspori, jer da nije bilo zajedništva, nikad dr. Franjo Tuđman ne bi dosanjao svoj san o slobodnoj Hrvatskoj.. Kasnije se malo korigirala pa je rekla da agresiju na susjednu državu nije napravila Hrvatska već HDZ,  a to nam ona ne može govoriti jer dok se ginulo ona je bila u Americi, poručio je Milinović.

– Iako nam ovih dana dolaze sugestije da ne govorimo HSLS-u, ali nemojte da vas zavaraju, jer glas za HSLS je glas za SDP… Dražen Budiša je čovjek koji je jednu jaku stranku doveo do dna, čovjek koji je dva puta rekao da ide u mirovinu, pa se vraćao, to nije vjerodostojan čovjek… Ovih dana Budiša govori da su ga Milinovići i Kalmete vratili iz mirovine, a mi mu iz Karlobaga poručujemo da će ga Milinovići i Kalmete  ponovno vratiti u mirovinu, zaključio je Milinović.

Sve okupljene u Karlobagu je zabavljao glazbeni sastav Narodni dar, a poslije skupa upriličen je i domjenak na terasi Hotela Zagreb.

H.J.