Mimohod Povijesnih postrojbi ulicama grada oduševio Gospićane

0

Mimohod Povijesnih postrojbi iz Hrvatske i BiH izazvao je veliko zanimanje građana Gospića. Uoči početka mimohoda ulicama Gospića predstavnici Predsjedništva Povijesnih postrojbi zapalili su svijeće i poklonili se poginulim hrvatskim braniteljima koji su došli braniti Hrvatsku iz svih dijelova domovine.

Svakako najveća atrakcija današnjeg mimohoda priređenog povodom Dana Grada Gospića bile su djevojke iz Povijesne postrojbe  Vrbovečka ženska konjička garda  koje su do središnjeg Trga Stjepana Radića stigle u svojim živopisnim odorama, jašući na konjima. Okupljeno mnoštvo građana zdušno je pozdravljalo okupljene postrojbe koje su svojim plesom  na središnji trg dovele mažoretkinje POU „dr. Ante Starčević“ iz Gospića.

Oglas

Nakon što su su postrojbe u špaliru postrojile na glavnom trgu župan Ernest Petry i gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević primili su prijavak kojega je predao predsjednik Ličke pukovnije Joso Vrkljan. U okupljenom šarenilu teško je bilo izdvojiti neku postrojbu, dok su svojim nastupom drevnu hrvatsku povijest ilustrirali srednjovjekovni vitezovi u borbi s Turcima. Cijeli je program moderirao popularni voditelj Branko Uvodić. Na Trgu Stjepana Radića večeras se očekuje koncert do duboko  u noć.

L.O.