Ministar Glavina uručio vrijedan ugovor županu Petryju na sastanku Vlade RH i župana 

0

Na 16. sastanku Vlade Republike Hrvatske sa županima, koji se odvija pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, danas je u Hotelu Panonija u Sisku, ministar turizma Tonči Glavina uručio ličko-senjskom županu Ernestu Petryju ugovor za projekt “Mini ZIP LINE žičara (DJEČJI ZIP LINE)”, vrijedan 61.876,01 eura.

Projekt će biti realiziran na području Ličko-senjske županije odnosno na području općine Vrhovine, a isti se sufinancira sredstvima Fonda za turizam.

Cilj projekta je obogaćivanje turističke infrastrukture županije, s posebnim naglaskom na atraktivnosti za obitelji s djecom.

Nakon potpisivanja ugovora, župan Petry zahvalio je resornom ministarstvu turizma i sporta te Vladi Republike Hrvatske na podršci, ističući kako će projekt značajno obogatiti turističku i rekreacijsku ponudu Ličko-senjske županije.

Ovaj projekt, kao i drugi sufinancirani iz Fonda za turizam, ključni su elementi šire strategije Vlade usmjerene na razvoj održivog turizma, što predstavlja vitalni korak u jačanju turističkog sektora i poticanju lokalnog gospodarstva.

L.O.