Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo gotovo 2 milijuna eura za uređenje luka i plaža na području Senja, Novalje i Karlobaga

0
Ilustracija

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, osiguralo je gotovo 2 milijuna eura potpore jedinicama lokalne samouprave te Lučkim upravama Senj i Novalja kojima je osnivač Ličko-senjska županija. Potpora se dodjeljuje temeljem Javnog poziva za sufinanciranje projekata s ciljem utvrđivanja i provedbe granicama utvrđenog pomorskog dobra u 2023. godini, te Odluke o dodijeli bespovratnih proračunskih sredstava.

Sredstva su namijenjena sufinanciranju sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi te izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja. Također, sredstva su namijenjena modernizaciji, obnovi i izgradnji ribarske infrastrukture u 2023. godini.

Oglas

Gradu Senju je dodijeljeno 300.000 eura za „Kupalište Banja“ u cilju sanacije i obnove postojeće zgrade i dijela pripadajućeg okoliša u Jablancu, Općini Karlobag je dodijeljeno 100.000 eura za sanaciju plaže u Cesarici, dok je Lučkoj upravi Novalja osigurano 112.500 eura za izvođenje radova na elektroinstalacijskoj mreži i vodovodnoj mreži u luci Tovarnele.

Lučkoj upravi Senj odobren je iznos od 380.000 eura za izvođenje radova na izvanrednom održavanju dijela luke Barić Draga na području Općine Karlobag, iznos od 400.000 eura za izvođenje radova na izvanrednom održavanju dijela luke Karlobag, te iznos od 590.000 eura za izvođenje radova na izvanrednom održavanju luke Senj.

Župan Petry zahvalio je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u ime Ličko-senjske županije koja je osnivač Lučke uprave Senj i Lučke uprave Novalja, zbog investicijskih ulaganja u luke u Senju, Karlobagu, Novalji i Barić Dragi. Istaknuo je kako su ova ulaganja pokazatelj izvrsne suradnje Vlade RH s Ličko-senjskom županijom, te izrazio zadovoljstvo zbog daljnjih ulaganja u kupališta i plaže na priobalnom dijelu županije, koja su također obuhvaćena ovim mjerama, poput kupališta u Jablancu i plaže u Cesarici za koje su osigurana sredstva.

L.O.