Misa za Domovinu

0

Jučer (25.lipnja) u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu mons. mr. Tomislav Šporčić, župnik i generalni vikar biskupije u zajedništvu s vlč. Jurom Ladišićem, svećenikom u miru slavio je sv. Misu za domovinu povodom blagdana Dana državnosti.

On je i održao propovijed o smislu ovog blagdana te se osvrnuo na povijest, sadašnjost ali i budućnost domovine kojoj slavimo državnost.Usput je istaknuo potrebu odgajanja mladih naraštaja, i to s time da se mlade upozna s važnim i velikim događajima po mnogim mjestima Lijepe naše, ali danas je osobita prilika da se sjetimo Vukovara i svega onog što se tamo zbivalo. Potrebno je mlade više vodi povodom raznih izleta upravo na ovakva mjesta u kojima se zorno može doživjeti što se je u njemu i tijeku rata događalo. Mons. Šporčić izrazio je radost i zadovoljstvo što je i sam mogao prošlog vikenda voditi hodočasnike iz Otočca kroz čitavu istočnu Slavoniju, sve do Vukovara i Iloka.

Oglas

Poslije sv. Mise u Gackom pučkom otvorenom učilištu održan je program u kojem su sudjelovali KUD iz Otočca, Sinca, Ličkog Lešća i drugih.

I.B.