Mladi karatisti uspješno položili ispite za nove pojaseve

U prostorijama Karate kluba Lika održano je sinoć polaganje za pojaseve u karateu koje predstavlja demonstraciju karate vještine na temelju koje licencirani ispitivač dodjeljuje određeni stupanj zvanja tj. pojas određene boje. Ispitu je pristupilo trinaest kandidata i svi su ga uspješno položili. Polaganje je nadgledao licencirani ispitivač Hrvatskog karate saveza i dugogodišnji trener Karate kluba Lika Ante Došen Tun koji ima crni pojas 5. DAN.

Za osmi kyu polagalo je šestero kandidata, za sedmi kyu dvoje, za šesti kyu troje i dva kandidata za prvi kyu. I ovu prigodu je trener Ante Došen iskoristio da pozove djecu i roditelje da osvijeste i ispravno definiraju važnost sporta u životu i da usmjere djecu na vrijeme prema sportu radi višestrukih dobrobiti za zdravlje. Ne treba zaboraviti da je Hrvatska po pretilosti prva u Europi i nadamo se da će i ova objava biti motiv djeci i roditeljima da se više okrenu sportu.
Gospić je oduvijek bio rasadnik talenata za borilačke vještine: za hrvanje i sve varijante karatea. Čini se da se ta izvrsna tradicija uspješno nastavlja.

Nastavak ispod oglasa

L. O.