Mladi vatrogasac smješten u gospićkoj karanteni dobro se osjeća

0

O prvom i za sada jedinom izoliranom građaninu Ličko-senjske županije smještenom u karanteni Studentsko-đačkog doma u Gospiću već dulje vrijeme nema vijesti. Dolazak i smještaj u karantenu 25.-godišnjeg vatrogasca iz Udbine podigao je podosta medijske prašine i nevjerojatnu kvotu stupidne pshologije u kojoj su se potpuni laici nametali u svojim „moralno-stručnim“ izljevima infantilnosti. Taj slučaj su društvene mreže odjednom prestale pratiti.

Stanje i slučaj jedinog stanara gospićke karantene na sreću prati struka. U razgovoru s voditeljem Odjela epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije dr. Ivanom Stanićem doznajemo neke nove detalje vezane uz ovaj slučaj.

Oglas

-O pacijentu pozitivnom na COVID-19 najviše znade njegov obiteljski  liječnik. Čuo sam se s pacijentom i liječnikom prije nekoliko dana. Prema nnihovim riječima pacijent se odlično  osjeća i za sada nema nikakvih zdravstvenih komplikacija. U Gospić je dovezen odmah nakon Uskrsa, 13. travnja. Od njega se redovno uzimaju brisevi, pratimo tijek i razvoj događaja vezanih uz njegov slučaj i vjerujem da će taj mladić biti uskoro pušten doma, optimističan je dr. Stanić.

Podsjećamo da su neki od spomenutih „stručnjaka“ putem društvenih mreža proglašavali smještaj mladog vatrogasca u gospićkoj karanteni-„kretenlukom“. Kada se ovaj mladić putem društvenih mreža obratio javnosti svojim pismom i potom video-snimkom i ispričao svoju stranu priče, „dokazani stručnjaci“ odjednom su utihnuli.

M. S.