Monodrama ‘Zemlja vukova’ večeras u Karlobagu

0

U okviru obilježavanja tridesete godišnjice postojanja Općine Karlobag, mještani i posjetitelji imali su priliku uživati u raznolikim manifestacijama. Za najmlađe sugrađane organizirane su zabavne aktivnosti poput Dječje olimpijade i pustolovne potrage za ‘Skrivenim blagom’. Kreativnost i mašta bili su na djelu u baking radionici s temom “pita”, dok je dječji kino omogućilo malima da uživaju u filmskim čarolijama.

Za odrasle je organiziran Pub kviz koji je testirao opće znanje i pružio priliku za druženje i natjecanje. Posebno zanimljivo bilo je predstavljanje dopunjenog izdanja knjige prof. Ane Lemić  ‘Sela i stanovi na Velebitu, svjedočanstva života od nastanka do nestanka’.

Večeras će kao dio programa na trgu dr. Franje Tuđmana od 18 sati biti izvedena predstava “Zemlja vukova” autorice Tonke Mršić. Ovaj kazališni komad, obilježen trajanjem od šezdeset minuta, predstavlja monodramu koja se poigrava s elementima crne komedije i apsurda, a inspirirana je i autobiografskim detaljima. “Zemlja vukova” je istovremeno kritička refleksija o društvenim normama malih zajednica poput Like, ali i komentar na šire društvene pojave. Kroz živote triju žena iz Like, predstava tematizira težak položaj žene, tradiciju i patrijarhat, ratne posljedice, te nepisane društvene zakone koje naši narodi tako dobro poznaju.

Koncertom popularne grupe Vigor, koji će se održati u petak, dostići će se vrhunac ovogodišnje proslave. Općina Karlobag s veseljem poziva sve građane i goste da se pridruže proslavi i zajedno obilježe ovaj veliki jubilej uz bogat program koji je pažljivo pripremljen za sve dobne skupine.

L.O.