Mons. Rogić postao biskup!!!

Nakon više stotina godina, sa ovih prostora je imenovan biskup. Čuvar svetišta Crkve hrvatskih mučenika u Udbini mons. mr. Tomislav Rogić imenovan je novim šibenskim biskupom. Zbog svoje duhovnosti, marljivog rada i služenja Crkvi i vjernicima, mons. Rogića je svrstavalo i u najuže kandidate za nedavno imenovanje biskupa gospićko-senjskog. Sada će na mjestu šibenskog biskupa zamijeniti mons. Antu Ivasa.
Mons. mr.Tomislav Rogić rođen je 8. studenoga 1965. u Senju, iako voli istaknuti kako je ponikao u Lukovu Otočkom. Osnovnu školu pohađao je u Senju. Maturirao je klasičnu gimnaziju u Sjemeništu Zmajević u Zadru (1980.–1984.). Teologiju studira u Rijeci i posljednju godinu u Zagrebu (1985.-1991.). Za svećenika je zaređen u Rijeci 22. lipnja 1991. kao svećenik tadašnje Riječkosenjske nadbiskupije. Kada je 2000. godine osnovana Gospićko-senjska biskupija prelazi u kler nove biskupije. Bio je župni vikar u župi Sv. Terezije od Djeteta Isusa, Vežica, Rijeka, student Papinskog sveučilišta Gregoriana, predavač na Biblijskoj katedri Teologije u Rijeci, studentski kapelan za grad Rijeku, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije, župnik i dekan u Ogulinu, te od 2012. župnik je i dekan na Udbini i Podlapači i voditelj je Nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika u Udbini.
Mons. mr. Rogić je uložio mnogo vremena i energije u radu s mladima, a posebno je ostao upamćen vodeći Kamp mladih u Modravama pored Šibenika.

L. O.

Nastavak ispod oglasa
CHM Udbina / Foto: H.jurković
CHM Udbina / Foto: H.jurković