Muzej Gacke obilježava “Međunarodni dan muzeja” edukativnim radionicama na Fortici

0

Povodom “Međunarodnog dana muzeja”, koji se obilježava 18. svibnja, Muzej Gacke ovog tjedna provodi edukativne terenske radionice na arheološkom lokalitetu Fortica u Otočcu. Ove aktivnosti dio su novog edukativnog programa pod nazivom “Muzejski boravak”.

Radionice se provode u suradnji s Osnovnom školom Zrinskih i Frankopana Otočac, obuhvaćajući sve šeste i osme razrede, te sa Srednjom školom Otočac, sa svim prvim razredima. Učenici će tijekom jednog školskog sata obići Forticu i upoznati se s temama koje se odnose na povijest utvrde, renesansu, arheološka istraživanja, Vojnu krajinu, Otočku pukovniju, otočke graničare i senjske uskoke.

Oglas

Radionica je popraćena edukativnim listićima koje je izradio Smak kolektiv d.o.o. i ilustratorica Zrinka Ostović. Program je podržan od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Otočca.

Ova inicijativa ima za cilj približiti povijest i kulturnu baštinu mlađim generacijama, potičući ih na istraživanje i očuvanje lokalne povijesti. Muzej Gacke nastoji kroz ovakve programe obogatiti obrazovanje i omogućiti učenicima jedinstveno iskustvo učenja izvan učionice.

L.O.