Na 12. Susretu hrvatske katoličke mladeži brojni visoki uzvanici

0

U organizaciji Gospićko-senjske biskupije danas je upriličen 12. Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću, kojom prigodom je grad Gospić i Ličko-senjsku županiju posjetilo više od 10.000 mladih iz Hrvatske i iseljeništva.

Susretu je prisustvovao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, zagrebački nadbiskup mons. dr. Dražen Kutleša, brojni biskupi i predstavnici svećenstva, kao i mladež iz cijele Republike Hrvatske.

Među visokim uzvanicima susretu su nazočili ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.

Nakon okupljanja na Trgu Stjepana Radića u Gospiću formirana je procesija prema stadionu Balinovac gdje je održana sveta misa koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i donedavni biskup gospićko-senjske biskupije mons. Zdenko Križić, dok je propovijed održao šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade HBK mons. Tomislav Rogić.

U organizaciju susreta uključene su sve službe i ustanove s područja Ličko-senjske županije, a na kraju susreta je najavljeno da će domaćin idućeg susreta 2026. godine bit Požeška biskupija.

Susret je završio koncertom Božje pobjede na Trgu Stjepana Radića u Gospiću na kojem su mladi iz cijele Hrvatske zajedno pjevali i slavili Gospodina.

L.O.