Na čelo Javne ustanove ”Parka prirode Velebit“ imenovan vršitelj dužnosti ravnatelja Mario Šaban

Mario Šaban dosadašnji stručni voditelj ustanove koji je svojim dugogodišnjim radom dokazao stručnost i iskustvo jučer je od strane ministra gospodarstva i održivog razvoja dr.sc. Tomislava Ćorića imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja Parka prirode Velebit.

Odluka o imenovanju uslijedila je nakon što je dosadašnja ravnateljica sama podnijela zahtjev za razrješenje.

Nastavak ispod oglasa

Mario Šaban rođen je u Gospiću 1983. godine, diplomirani je inženjer sigurnosti i diplomirani ekonomist. U parku radi od 2003. godine i to započinje kao nadzornik nakon čega vodi službu protupožarne zaštite i tehničkih poslova a s kojeg mjesta je imenovan za stručnog voditelja te organizira rad stručne službe.

Kao aktivni član Hrvatske gorske službe spašavanja, speleolog i kartograf, u svom profesionalnom radu s entuzijazmom sudjeluje u mnogobrojnim znanstvenim, stručnim i istraživačkim ekspedicijama.

„Pred Ustanovom je trenutno izazovan i odgovoran posao koji se odnosi na realizaciju projekta „Centar izvrsnosti Cerovačke špilje“ koji jačanjem modela održivog upravljanja zaštićenog područja ima za cilj doprinijeti održivom korištenju prirodne resursne osnove, očuvanju okoliša i zaštiti prirodne baštine. Budući da je ukupna vrijednost projekta preko 68 milijuna kuna te da isti treba završiti do kraja ove godine, a u tijeku je i izrada Plana upravljanja tj. desetogodišnjeg strateškog dokumenta kao i donošenje Pravilnika o zaštiti i očuvanju te izrada Prostornog plana Parka prirode, u ustanovi nas čeka puno posla.

Cilj nam je da park u sinergiji s lokalnom zajednicom ponovno postane pokretač razvoja ovog područja. Tako ćemo kroz nove projekte raditi na daljnjem razvoju edukacije djece svih uzrasta dok ćemo dodatnim razvojem posjetiteljske infrastrukture i svojim aktivnostima poticati obiteljska poljoprivredna gospodarstva u interesu održivog upravljanja destinacijom i zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti našeg kraja. “ rekao je Mario Šaban, novoimenovani prvi čovjek parka prirode Velebit.

L.O.