Na kavi s HSLS-om

   GOSPIĆ – Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor susreo se danas s novinarima i sa stranačkim kolegama županijske razine. S njim su bili predsjednik ŽO HSLS-a Ante Franić, tajnik GO HSLS-a Grada Zagreba Dragan Martinović i predsjednik ŽO HSP-a «dr. Ante Starčević» Miro Matijević. Informacije koje su nedavno prenijeli  neki mediji o koaliranju HSLS-a i HDZ-a na nacionalnoj razini Kosor je odlučno demantirao.

-To su spin-informacije, pokušaj da se puste probni baloni, ali sve to ne odgovarao istini. No, to ne znači da HSLS neće koalirati s HDZ-om i drugim strankama na lokalnim razinama. Važno je da na terenu postoje zajednički stavovi i interes da bi se stanje popravilo. Tako ćemo u Ličko-senjskoj županiji vjerojatno objaviti koaliciju sa HSP-om «dr. Ante Starčević». Naša suradnja traje već godinu dana i pokazala je da se slažemo u brojnim pitanjima. Trebamo tražit i tražimo dobre i kvalitetne ljude da bismo s njima politički djelovali. Ljudi su temelj svake, pa  ove priče. Lika je predivan prostor, ali osiromašen po mnogo čemu. Nedostaje političke volje da bi se takvo stanje promijenilo, da bi se uhvatilo u koštac s rastućim problemima, s iseljavanjem, s propadanjem gospodarstva, s letargijom koja je zahvatila ljude, rekao je Kosor. Predsjednik županijskog HSP-a «drl. Ante Starčević» Miro Matijević u obraćanju novinarima istaknuo je da će i njegova stranka možda  koalirati s županijskim HDZ-om, ali samo onda kada se čela stranke dođe do promjena.

Nastavak ispod oglasa

-U Hrvatskoj doista ne postoje dva bloka jer su SDP i HDZ sve bliži po mnogo čemu, rekao je novinarima Matijević. Narod sada nema nikakav izbor. Dosta je bilo jednoumlja i katastrofalnih rezultata, a upravo to mi želimo promijeniti. Mi ćemo možda u budućnosti koalirati i s HDZ-om, ali ne uz ovakvo županijsko vodstvo. Biramo koalicijske partnere kojima možemo vjerovati. Na ovaj se način zapravo stvara taj drugi put i drugi politički blok, a  nikako treći, ističe predsjednik ŽO HSP-a «dr. Ante Starčević» Miro Matijević.

      Ante Franić je potvrdio Matijevićeve riječi.

– Naši kontakti uspjeli su samo s g. Matijevićem i na sljedećim izborima ćemo zajednički nastupiti, kaže Franić. Što se tiče tog trećeg bloka on uistinu niti ne postoji. SDP u ovoj županiji i Gradu Gospiću niti sam ne zna što radi, nisu suglasni oko mnogih  ključnih pitanja pa ih po neučinkovitosti smatramo  ravnim HDZ-u. Lokalnu vlast sam nekoliko puta prozivao u svojim javnim istupima, ali nitko nije reagirao. To smatram neozbiljnim i zbog takve prakse  s HDZ-om  mi ne možemo komunicirati, tvrdi Ante Franić. Tajnik GO HSLS-a Dragan Martinović nezadovoljan je tretmanom HDZ-a prema prognanim Hrvatima iz BiH jer, kako tvrdi, HDZ na određeni način svojata glasove tih ljudi, iako na to nitko nema pravo.

L. O.