Na Mukinjama uređena skijaška staza

Skijalište, Mukinje, Plitvice

Visina snijega u NP Plitvička jezera jučer je dosegla 40 centimetara, što je zapravo donja granica da bi se u Sportskom centru Mukinje uredila skijaška staza. Od glasnogovornika ove ustanove Ognjena Borčića doznajemo kako je staza još jučer primila prve poklonike skijanja, a vučnica je bila u pogonu.

-Danas je visina snijega oko 47 cm, sve je ovladala ona čarobna bjelina toliko primjerena zimi u NP Plitvička jezera. Skijaška staza na Mukinjama je u punoj funkciji, a nešto prije na svoje su došla mnogobrojna djeca i ljubitelji sanjkanja. Skijaška vučnica je u funkciji i u spustu uživa veliki broj naših gostiju i ljubitelja skijanja. Temperatura zraka ne neznatno ispod nule, nije hladno i uvjeti za zimske sportove su samo za poželjeti, rekao nam je glasnogovornik Ognjen Borčić.

Nastavak ispod oglasa

Još protekloga vikenda na Mukinje su pohrlili brojni Ličani i Dalmatinci kako bi guštali na bijelim terenima. Skijašku i sanjkašku opremu malo tko i nosi sa sobom jer se sve to vrlo jeftino može iznajmiti u tamošnjem „hramu skijanja i sanjkanja“!

L. O.