Na Plitvičkim jezerima u tijeku je promotivni tjedan

0

Plitvička jezera, dragulj prirodne baštine Hrvatske, započela su s proslavom svog 75. rođendana ovoga tjedna, uvodeći posjetitelje u čarobni svijet svojih smaragdnih voda i neispričanih priča. U okviru tradicionalnog promotivnog tjedna, koji se održava od 1. do 8. travnja 2024., ovaj nacionalni park otvara svoja vrata široj javnosti, nudeći poseban program obilježavanja ovog značajnog jubileja. Od dana kada su 1949. godine proglašeni “predjelom naročite prirodne ljepote”, Plitvička jezera su postala sinonim za netaknutu prirodu i mjesto koje godišnje privlači milijune ljubitelja prirode iz svih kutaka svijeta.

UNESCO je prepoznao jedinstvene vrijednosti Plitvičkih jezera 30 godina nakon njihovog proglašenja nacionalnim parkom, uvrstivši ih na svoj Popis svjetske baštine. Ovogodišnji promotivni tjedan posebno je važan jer obilježava i 45. obljetnicu tog međunarodnog priznanja.

Oglas

Posjetitelji će imati priliku uživati u ljepoti 16 smaragdnih jezera po posebno povoljnim cijenama, upravo u vrijeme kada se priroda budi iz zimskog sna. Uz bujne šume i očaravajuće šarenilo boja, park nudi nezaboravan doživljaj svim svojim gostima.

Od ponedjeljka pa sve do nedjelje cijena ulaznice za odrasle bit će 10 eura, dok je inače 23 eura. Studenti će, umjesto 14, morati izdvojiti 6 eura.

Ulaznice za promotivni tjedan mogu se kupiti isključivo online, a posjetiteljima se preporučuje da unaprijed odaberu jedan od programa posjeta ili da preuzmu aplikaciju parka. Aplikacija nudi korisne informacije poput označavanja parkirnog mjesta, informacija o smještaju i restoranima, kao i poučne sadržaje o vrijednostima ovog najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj.

S obzirom na veliki značaj ovog događaja, najavljeno je i održavanje Jesenskog promotivnog tjedna od 26. listopada do 3. studenog 2024. godine, čime će proslava ovih važnih obljetnica biti nastavljena i u drugom dijelu godine.

L.O.