Na Plitvičkim jezerima (konačno) zapuhali neki novi vjetrovi???

1

Na službenim stranicama JUNP Plitvička jezera objavljena je obavijest o poništenju Javnog natječaja za prijem djelatnika u Podružnicu hotelijerstva i ugostiteljstva. Ovim je natječajem posao na neodređeno vrijeme trebala dobiti 21 osoba. Tražili su se konobari, kuhari i slastičari, odnosno zanimanja za kojojima žudi ugostiteljska branša u Hrvatskoj. U obavijesti vezanoj uz poništenje Natječaja stoji jedna vrlo znakovita rečenica:

-Ovim putem obavještavamo sve osobe koje su već podnijele prijavu na predmetni natječaj, kao i zainteresirane osobe koje se namjeravaju prijaviti na isti, da je Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera donijela odluku o poništenju predmetnog natječaja zbog bitno promijenjenih okolnosti koje su nastupile nakon objave predmetnog natječaja“.
Koje su to bitno promijenjene okolnosti koje su nastupile nakon objave natječaja? U obavijesti se to ne navodi. Ostaje nam samo spekulirati je li novom Upravnom vijeću (kao i većini zaposlenika parka i dobrom dijelu javnosti) dojadila blamaža vezana uz samovolju još uvijek aktualnog ravnatelja Anđelka Novosela. „Šlag na torti nesnalaženja“ bilo je uključivanje koreničkih dragovoljaca u „spontani“ prosvjed u Plitvica Selu gdje su dragovoljci odjednom svi od reda postali stručnjaci za ekologiju i urbanizam pa su zasjeli pod šatore kako bi cijeli svijet vidio kako nešto ne valja iznad Velikog slapa. Tome valja dodati da je intonaciju ovog „spontanog“ prosvjeda pojasnila dostava hrane i pića prosvjednicima od strane uprave parka. Uza sve ljepote Plitvičkih jezera ovoga će ljeta vinjete ovog svjetskog bisera biti dodatno urešene šatorašima. Na sramotu svih nas i onoga tko ih je „spontano“ okupio.

L. O.