Otočac – podržano provođenje preventivne akcije „Živim život bez nasilja“

0

U provođenje preventivne  akcije „Živim život bez nasilja“ aktivno se uključilo Vijeće za prevenciju Grada Otočca, koje je tim povodom,  jučer 11. studenog održalo  sjednicu na kojoj je pozitivno ocijenilo provođenje  te preventivne akcije , te je donijelo zaključak o provođenju Javne tribine na tu temu. Javna tribina  bi se trebala održati u četvrtak, 18. studenog u 13,30 sati u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu. Na njoj bi trebali sudjelovati učenici šestih i sedmih razreda osnovnih škola iz Otočca, Vrhovina, Ličkog Lešća, Švice i Kutereva, njihovi roditelji i gosti, a predavanja bi trebali održati predstavnici Obiteljskog centra Županije ličko-senjske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Županije ličko-senjske, Općinskog državnog odvjetništva iz Gospića, Centra za socijalnu skrb Senj – Ispostava Otočac, Osnovne škole iz Otočca,  Policijske uprave ličko-senjske – Policijske postaje Otočac, te predstavnik djece. Sa značajem provođenja te preventivne akcije, te prijedlogom provođenja Javne tribine,  članove Vijeća upoznao je načelnik Policijske postaje Otočac Mladen Kranjčević.

Na održanoj sjednici,  sa prepoznavanjem znakova nasilja u obitelji i među mladima, članove Vijeća upoznala je Suzana Svetić iz Obiteljskog centra Županije ličko-senjske, nakon čega je Vijeće donijelo zaključak o snimanju spota i kratkih poruka koje će se za vrijeme provođenja akcije emitirati na Hrvatskom radio Otočcu.

U cilju podizanja svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji, izgradnje kulture nenasilja među mladima, pravovremenog prijavljivanja i evidentirana nasilja u obitelji i među mladima, dogovorena je uspostava bolje suradnje između Policijske postaje Otočac, Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra i Doma zdravlja Otočac.