Na Udbini osnovana nova podružnica HSP-AS

0

Udbina – Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević/HSP AS/ šire se polako po ličkim općinama. Tako je sinoć na Udbini ,18.kolovoza,osnovana podružnica HSP dr. Ante Starčevića. U nazočnosti dvadesetak novih članova radnim predsjedništvom je predsjedao predsjednik  LSŽV-a g. Miro Matijević. Za predsjednika općinske podružnice HSP AS na Udbini je izabran Zoran Rimac, za dopredsjednika Tomo Devčić, a tajnica je Katica Maroš.

Nakon službenog dijela razvila se zanimljiva rasprava. Novi članovi HSP-AS su ukazali na loše uvjete života na Udbini gdje postoji samo jedna prodavaonica prehrambenih artikala i onemogućava se otvaranje drugih radi pogodovanja jednom čovjeku koji već ima trgovinu na Udbini. Nema na Udbini ljekarne, pa stanovnici moraju po jedan lijek proputovati 60 km u oba smjera. A to jen samo dio problema koji su se mogli čuti od stanovnika Udbine.

Oglas

Miro Matijević je izvijestio nove članove HSP AS da će slijedeći tjedan podnijeti zahtjev općinskih vijećnika za raspisivanje referenduma za smjenu načelnika općine Udbina g. Ivana Pešuta. Uz to će HSP AS pokrenuti i pitanje odgovornosti za gubitke pilane na Udbini koji dosežu prema zadnjim izvješćima i do sedam i pol milijuna kuna.

“Kako se i jedan dio općinskih vijećnika ne slaže s ponašanjem načelnika općine Udbina i vodstvima stranaka, koji ga u tome podržavaju, potpisali su zahtjev za referendum bez suglasnosti vodstva svojih stranaka.Ukoliko ih stranke ne budu podržale osnovat će se klub poštenih vijećnika u Općinskom vijeću Udbina”-rekao je Miro Matijević.

“Lika je upropaštena i sada se moraju podržati svi ljudi koji Lici i Ličanima žele dobro. Pojavom HSP AS dolazi vrijeme promjena, jer ćemo mi umjesto političke podobnosti i sklonosti kriminalu, uvesti nove kriterije- stručnost i odgovornost”, najavio je Miro Matijević i pozvao sve članove da se pridruže predsjednici stranke Ruži Tomašić i glavnom tajniku stranke Peri Ćoriću i drugima iz vodstva stranke na osnivanju podružnice HSP AS u Korenici 25. kolovoza 2012.

LO/MM