Na završnoj svečanosti preventivne akcije „Živim život bez nasilja“ dodijeljene nagrade i priznanja

0

Jučer, 24. studenog sa početkom u 17 sati, u Gradskoj školskoj športskoj dvorani u Gospiću održana je završna svečanost kampanje Živim život bez nasilja koja se provodila od 8. studenog. Na toj svečanosti načelnik Policijske uprave ličko-senjske Željko Jurković upoznao je posjetitelje sa aktivnostima koje je ova Policijska uprava provodila tijekom kampanje Živim život bez nasilja, a odnose se na edukativna predavanja po osnovnim školama, gostovanja na radio emisijama, održane javne tribine, te izložbu literarnih radova.   Zahvalio se svim pravnim i fizičkim osobama koje su pridonijele njenoj realizaciji, te odaslao prigodnu poruku koja upućuje na život bez nasilja.  Porukama koje pozivaju na život bez nasilja priključili su se zamjenik gradonačelnika Grada Gospića Ivan Biljan i vrhunska sportašica u teakwandou Sandra Šarić, nakon kojih su prikazane video poruke Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

Na završnoj svečanosti uručena su priznanja i prigodni pokloni: Ivi Kovačević, Josipi Mraović, Nikolini Muhar, Ani Grgurić, Ivanu Jeliću i Antoniu Jeliniću – grupi učenika Osnovne škole „dr. Jure Turić“ iz Gospića,Kristijani Lopac Škrinjar i Steli Tomljanović – učenicama  Osnovne škole „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Senja, te  Goranu Vrbanu – učeniku Osnovne škole „Karlobag“, za tri najbolje izrađena literarna rada. Svi literarni radovi bili su izloženi u športskoj dvorani i posjetitelji su ih mogli razgledati.

Oglas

Uz nagrade i priznanja za učenike dodijeljene su i  zahvalnice svima koji su aktivno sudjelovali u provođenju ove preventivne akcije.

MUP

Na kraju programa odigrana je upriličena malonogometna utakmica između Policijske uprave ličko-senjske i Grada Gospića.