Na Zrću je na djelu partija(nje) ili HSS odnosno Hrvatsko Seksualno Seljaštvo?

5

Partija(nje) i koncept danonoćnog tulumarenja u zrćanskim tvornicama zabave privuklo je na ovu turističku destinaciju drukčije turiste od onih klasičnih, likove koji tulumare bez ručne kočnice, koja uživa u združenom bratstvu i jedinstvu slobodarstva.  Seksualne aktivnosti koje su pojedinci prije prakticirali potajice u žbunju, u dubini borovine, negdje podalje od javnosti, oprezno u moru ili na drugoj strani plaže na početku stoljeća, neki drugi, njihovi potomci, rade i danas, ali javno.

Što ljudi i inače rade navečer po klubovima , okolnim im parkovima, grmlju, zadnjim sjedištima automobila… Isto ono što i na Zrću, gdje se poradi ljetne opuštenosti i okolnosti da su tu upravo radi godišnjih odmora pojedinci malo više zanesu, malo pretjeraju. Ako u plićaku zrćanske plaže krene koji put , lagano i neprimjetno “unutra-van” radnja, kao što se to  radi diljem Jadrana, te ih primijete tek kad se more malo  pomakne po utjecajem vjetra . Na drugim mjestima, je džentlmenski okrenuti glavu, dok ekipa na Zrću, naprotiv navija, škljocaju fotoaparati i snimaju se kućni video filmovi.

Iako je prvih godina ovog stoljeća zrćanska plaža obilovala oskudnim odjevnim predmetima i tangama,  fotografije  upućuju na mirnu turističku destinaciju. Čak su u početku i partija(nja) u tamošnjim klubovima bila čedna i samozatajna. Što se u međuvremenu dogodilo, je li se na Zrću dogodila seksualna revolucija? Da, ali ne samo zbog Zrća. Zrćanska seksualna revolucija, zapravo, išla je u korak s općom svjetskom seksualnom (r)evolucijom 21. stoljeća.

Kako god konzumenti zabave u svijetu evoluiraju, ili, ako to netko hoće i tako gledati, tonu u sve veće dubine, tako ti krugovi  dekadencije obigravaju i Zrće.

 Kada se iz naših vlastitih nutrina i privatnosti ta pokretačka opsesija svijeta stavi pod svjetlo dana i svakodnevnu uporabu, na uvid i seciranje znatiželjnim očima, ona postaje „tvornica zabave“ onima koji će čitanjem u medijima doći na Zrće znatiželjno misleći da će nešto „ubosti“.

Seksualna revolucija  na Zrću događala se dakle iz godine u godinu usporedno sa seksualnom  revolucijom suvremenog doba. U kojem svijetu nastaje Zrće, onakvo kakvog ga znamo danas? Prisjetimo se, još početkom stoljeća nije baš svatko tko drži do sebe imao kućni videouradak za pohvalit se, pogodan za otuđivanje. I tako je Zrće iz svog normalnog života postalo HSS odnosno hrvatsko seksualno seljaštvo koje se promovira kao turistički brend. Još tragičnije postaje kada to seljaštvo svojim posjetom promovira ministar turizma. Da li je dolaskom ministra turizma osnovana nova partija HSS odnosno Hrvatsko Seksualno Seljaštvo?

                                                                                                                                             M.C.