Načelnik Turić: “Pripremamo vrlo vrijedne projekte“!

Svečana sjednica Općinskog vijeća
Svečana sjednica Općinskog vijeća
Svečana sjednica Općinskog vijeća

   PERUŠIĆ –  Obilježavanje  Dana Općine Perušić i blagdana Svetog križa, zaštitnika općine  započelo je svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Predsjednik vijeća Milorad Vudmar je unatoč svečarskom tonu  sjednice dao na  raspravu dijelove  materijala koji će u cijelosti biti elaborirani na redovnoj sjednici Općinskog vijeća ovoga utorka. Raspravljalo se o financijskom izvješću općine za prvo polugodište koje je nakon  rasprave jednoglasno usvojeno. Proračun Općine Perušić u tom je razdoblju  imao  izvršenje  u iznosu od 3.9 milijuna kuna. Načelnik Općine Perušić Ivan Turić je govorio i o  ukupnom ozračju u kojem se danas obilježava Dan Općine Perušić

– Sagledavajući rezultate rada i činjenicu u kakvim se ukupnim okolnostima  sve ovo događa ipak moramo biti zadovoljni i u svakom slučaju biti optimisti. Recesija i financijska kriza nisu nikoga zaobišli i stanje u cijeloj RH je teško i vrlo složeno. Tako je prošla godina financijski gledano krenula vrlo loše, ali smo je uspješno okončali i Općina Perušić niti danas nema većih financijskih poteškoća. Prema onome što smo zacrtali do konca ove godine i u 2014. mislim da će nam mnoge  okolnosti ići u prilog. Kada govorim  o financijskom poslovanju Općine važno je istaknuti kako ovdje gledam samo naše izvorne prihode. Oni su lani pali na 8 milijuna kuna, ali smo  uspjeli poštivati sve stavke našeg proračuna. Prema onome što smo radili i što danas činimo uvjeren sam da bi naša  izvorna sredstva uskoro mogla doseći i 2 milijuna eura, odnos do 15 milijuna kuna. Došlo je vrijeme da svaka općina, svaka jedinica lokalne samouprave mora voditi brigu kako sama doći do sredstava i kako podići izvorne prihode.  Ne želim sada ulaziti u detalje, ali treba reći da u najskorije vrijeme očekujemo puno bolje dane. Od svega što će se uskoro realizirati na ovim prostorima spomenut ću samo poljoprivrednu proizvodnju i projekt proizvodnje krumpira koji će ovaj dio RH učiniti bogatim područjem. Kako stvari sada stoje na korak smo do realizacije toga projekta koji je u uznapredovaloj fazi. Više o svemu znat ćemo do konca ove godine kada ćemo u javnost izaći s još nekim projektima, rekao je načelnik Općine Perušić Ivan Turić.

Nastavak ispod oglasa

    Nakon današnje sjednice položeni su vijenci na spomen-obilježje podignuto u čast poginulih hrvatskih branitelja u središtu Perušića, nakon čega je u Crkvi sv. Križa misu predvodio perušićki župnik Josip Mustać. U večernjim satima priredit će se kulturno-zabavni program i besplatna zakuska za sve posjetitelje.

M. S.