Nacionalni park Plitvička jezera dočekao preko 350 tisuća posjetitelja u prvih 160 dana 2023. godine

Nacionalni park Plitvička jezera u prvih 160 dana ove godine primio je preko 350 000 posjetitelja, što predstavlja povećanje od 48% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U ovom razdoblju, park bilježi dnevnu posjećenost do 9 tisuća posjetitelja, što je pokazatelj povećane potražnje, zainteresiranosti i zadovoljstva posjetitelja ovim prirodnim fenomenom.

Nastavak ispod oglasa

Park je bio omiljeno odredište za posjetitelje iz različitih dijelova svijeta. Posebno se ističu grupe s Dalekog istoka, uključujući Japan, Južnu Koreju, Tajland, Kinu, Tajvan, Singapur i Maleziju, kao i posjetitelji iz glavnih emitivnih turističkih tržišta, poput Njemačke, Francuske, Nizozemske, Španjolske, Velike Britanije, Italije, Poljske i Češke.

Trenutno su gornja i donja jezera u potpunosti otvorena i dostupna za posjetitelje. Panoramska vozila parka, poznata kao “plitvički vlakići”, kao i električni brodovi na najvećem plitvičkom jezeru, Kozjaku, prometuju prema uobičajenom rasporedu.

Posjetiteljima su na raspolaganju 22 km uređenih staza jezerskog sustava, uključujući osam programa obilaska, kao i 36 km markiranih poučno rekreativnih i planinarskih staza.

Posjet Plitvičkim jezerima pruža jedinstveno iskustvo boja, zvukova i mirisa, kakve samo ovaj prirodni fenomen može pružiti, ostavljajući posjetitelje s neizbrisivim sjećanjima koja će ostati upečatljiva za cijeli život.

Izvanredan rast posjećenosti Plitvičkih jezera svjedočanstvo je čarobne privlačnosti ovog prirodnog bisera. Prožeti krajolikom koji mijenja boje sa svakim godišnjim dobom, šumovitim stazama, kristalno čistim vodama i slapovima, posjetitelji iz svih krajeva svijeta svjedoče svijetlom dahu prirode, sa svakim korakom sve dublje uranjajući u njenu ljepotu.

Posjet Plitvičkim jezerima nije samo putovanje kroz jedan od najljepših pejzaža na svijetu, već i prilika za stvaranje uspomena koje vjerno odražavaju jedinstvenu magiju ovog mjesta.

Stoga, nije iznenađujuće što posjetitelji ovaj prirodni fenomen opisuju kao ‘bezvremenski’, a mnogi se vraćaju kako bi ponovno doživjeli taj osjećaj tišine, spokoja i divljenja koji pruža susret s prirodom u njenom najčistijem obliku.

L.O.